Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Άρχισαν τα όργανα… Με μαζικές κινητοποιήσεις απειλούν οι νοσηλευτές αν αποκοπούν τα επιδόματα τους

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των νοσηλευτών του Δημοσίου μετά την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να μειώσει κατά το ήμισυ το επίδομα βάρδιας για νυχτερινή εργασία, καθώς και το επίδομα απασχόλησης κατά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Οι κυβερνητικοί γιατροί, σε σχετική τοποθέτηση τους, είπαν ότι κάποια επιδόματα θα μπορούσαν να καταργηθούν, αλλά όχι οι υπερωρίες και τα επιδόματα βάρδιας για όσους εργάζονται Κυριακές και αργίες.

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Νικόλας Παπαδόπουλος τονίζει ότι οι εξοικονομήσεις είναι επιβεβλημένες, ωστόσο επισημαίνει ότι με τις περικοπές στα επιδόματα βάρδιας δεν λύνεται το πρόβλημα.

Θύελλα αντιδράσεων από νοσηλευτές

Ο πρόεδρος του κλάδου νοσηλευτών της ΠΑΣΥΔΥ, Πρόδρομος Αργυρίδης δήλωσε ότι η πρόταση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή και ότι οι νοσηλευτές θα αγωνιστούν με όλα τα μέσα για να υποστηρίξουν τα δίκαιά τους.

Ανέφερε ότι ήδη έγιναν περικοπές στα επιδόματα με αποτέλεσμα οι μισθοί των νοσηλευτών να μειωθούν αισθητά.

Ο κ. Αργυρίδης ανέφερε ότι το συμβούλιο των νοσηλευτών ετοιμάζει προτάσεις για τα επόμενα βήματα, τις οποίες θα θέσει αύριο ενώπιον των εργαζομένων με σύστημα βάρδιας.

Ακολούθως σε συνεννόηση και με άλλους κλάδους οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν παρόμοια προβλήματα θα υπάρξει εισήγηση για λήψη μέτρων.

Ο κ. Αργυρίδης είπε ότι είναι αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα.

Κυβερνητικοί γιατροί: Περικοπές, αλλά με δίκαιο τρόπο

Οι κυβερνητικοί γιατροί είναι πρόθυμοι να αποδεχθούν περικοπές στα επιδόματα υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνουν με δίκαιο τρόπο.

Η πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, Μάρω Κοντού δήλωσε ότι κάποια επιδόματα θα μπορούσαν να καταργηθούν, τόνισε ωστόσο ότι δεν μπορούν να καταργηθούν οι υπερωρίες και τα επιδόματα βάρδιας για όσους εργάζονται Κυριακές και αργίες.

Ανέφερε ότι θα ζητηθεί συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών και Υγείας για συζήτηση της κατάστασης.

Ν.Παπαδόπουλος: Επιβεβλημένες οι εξοικονομήσεις

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Νικόλας Παπαδόπουλος σχολιάζοντας τις αντιδράσεις ανέφερε ότι η Επιτροπή είναι έτοιμη να ακούσει κάθε εισήγηση. Πρόσθεσε ωστόσο ότι όλοι πρέπει να κατανοήσουν ότι οι εξοικονομήσεις είναι επιβεβλημένες, προκειμένου να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της Κύπρου έναντι των δανειστών της.

Ο κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε ότι με τις περικοπές στα επιδόματα βάρδιας δεν λύνεται το πρόβλημα.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι πρέπει να συζητηθεί και να εφαρμοστεί σωστό σύστημα βάρδιας, ώστε να μη δυσλειτουργούν οι διάφορες υπηρεσίες.

Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου