Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Σταθερό πρόγραμμα ύπνου για καλύτερη συμπεριφορά των παιδιών

Το σταθερό πρόγραμμα ύπνου για τα παιδιά βοηθά τους γονείς να οργανώσουν καλύτερα τη μέρα τους, ωστόσο νέα μελέτη δείχνει ότι είναι ακόμη πιο ωφέλιμο για τα ίδια τα παιδιά.

Βρετανοί ερευνητές από το Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Λονδίνου μελέτησαν το πρόγραμμα ύπνου παιδιών ηλικίας 3, 5 και 7 ετών και ρώτησαν τις μητέρες τους σχετικά με πιθανές δυσκολίες συμπεριφοράς που αντιμετώπιζαν τα παιδιά.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν παράγοντες όπως το κοινωνικό και το οικονομικό υπόβαθρο των γονέων καθώς και τη συμπεριφορά των γονέων, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως τα παιδιά που έχουν ένα σταθερό πρόγραμμα στον ύπνο αντιμετωπίζουν λιγότερα προβλήματα συμπεριφοράς. Όσο πιο «ακατάστατο» ήταν το πρόγραμμα των παιδιών, τόσο μεγαλύτερα ήταν και τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Pediatrics.

Σύμφωνα με άρθρο των New York Times, οι ερευνητές παρατήρησαν επίσης ότι όσα παιδιά δεν ακολουθούσαν σταθερό πρόγραμμα στην ηλικία των 3 και 5 ετών παρουσίασαν βελτίωση έως τα 7 τους εάν το πρόγραμμα είχε σταθεροποιηθεί έως εκείνη την ηλικία.

Πηγή: http://www.onmed.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου