Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

ATP - Στόχος ο Ράφα και ο Νόλε

Ανυπόμονος για την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου, είναι ο Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο ο οποίος αποκάλυψε ότι μεγάλος στόχος για το 2014 είναι να μπορέσει να προκαλέσει τους δύο κορυφαίους τενίστες στον κόσμο, Ράφαελ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς, διεκδικώντας και πάλι μεγάλους τίτλους μέσα στη χρονιά.

Αισιόδοξος για το μέλλον του στο ATP World Tour, δήλωσε ο Ντελ Πότρο μετά την σπουδαία εβδομάδα στη Σανγκάη.

Ο 25χρονος Αργεντινός, προερχόμενος απ'την κατάκτηση του τρίτου τίτλου μέσα στο 2013, στο Τόκιο της Ιαπωνίας, έπαιξε μεγάλο τένις στο Masters της Σανγκάης και μετά τη νίκη επί του Ράφαελ Ναδάλ στα ημιτελικά, λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά και κόντρα στον Τζόκοβιτς στον τελικό, με τον Σέρβο να παίρνει τελικά τη νίκη και τον τίτλο, στο tie break του καθοριστικού σετ.

"Νομίζω ότι παίζω ακόμη καλύτερα απ'ότι πριν από μερικά χρόνια. Δεν μπόρεσα να κερδίσω κάποιο Grand Slam, όπως έκανα το 2009 όμως έφτασα σε δύο τελικούς Masters και έχω ήδη κερδίσει τρία τουρνουά, όπου κέρδισα κορυφαίους τενίστες. Είναι φανταστική σεζόν για μένα. Πιστεύω ότι παίζω καλύτερα από το 2009 ή το 2008. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και καλό για το μέλλον. Ο στόχος μου είναι να πλησιάσω τους κορυφαίους. Αν συνεχίσω να δουλεύω έτσι, πιστεύω ότι θα τα καταφέρω" τόνισε χαρακτηριστικά ο Ντελ Πότρο, εκφράζοντας την επιθυμία του να μπει στο top3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Πύργος απ'το Ταντίλ, εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του κατά τη διάρκεια της εβδομάδας στη Σανγκάη και να σκεφτεί κανείς ότι δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις η εβδομάδα, αφού μετά το Τόκιο ταλαιπωρήθηκε από πυρετό.

Μάλιστα, λίγο έλειψε να αποχαιρετήσει νωρίς τη Σανγκάη, καθώς χρειάστηκε το tie break του 3ου σετ για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Φίλιπ Κολσράιμπερ στο 2ο γύρο της Masters διοργάνωσης.

Ο Ντελ Πότρο στάθηκε και λίγο τυχερός αφού δεν χρειάστηκε να δώσει αγώνα στο 3ο γύρο, λόγω απόσυρσης του Τόμι Χάας λόγω προβλήματος τραυματισμού στην πλάτη και στα προημιτελικά κέρδισε με εντυπωσιακή εμφάνιση τον Νίκολας Αλμάγκρο.

Το καλύτερό του παιχνίδι το έκανε απέναντι στον Ράφαελ Ναδάλ όπου με 6-2, 6-4 επί του κορυφαίου τενίστα στον κόσμο, πήρε την πρόκριση για τον 3ο του τελικό σε Masters τουρνουά.

"Πιστεύω στον εαυτό μου. Είμαι πολύ χαρούμενος με το επίπεδο του παιχνιδιού μου. Αν μείνω υγιής και συνεχίσω να παίζω όπως έπαιξα κόντρα στον Ράφα, τότε θα έχω ευκαιρίες να διεκδικήσω μεγάλους τίτλους. Λατρεύω το άθλημα και θέλω να παίζω παιχνίδια σαν κι αυτά με τον Νόλε και τον Ράφα" τόνισε ο Ντελ Πότρο ο οποίος με την πορεία του έως τον τελικό της Σανγκάης, εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο ATP World Tour Finals του Λονδίνου.

"Είμαι ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ στο Λονδίνο. Είναι φανταστικό τουρνουά. Θα είμαι μέρος των 8 καλύτερων που θα παλεύουν για το τρόπαιο. Ειναι ένα δώρο για μένα γιατί τα πήγα πολύ καλά στη σεζόν. Είναι μια ευκαιρία να κλείσω τη φανταστική αυτή χρονιά"



Source : http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου