Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

ΕΔΕΚ: Αιχμές κατά Λιλλήκα – Συνεργασία με οικολόγους;

Πρόταση στον Γιώργο Λιλλήκα -και όχι μόνο- που θα αναμόρφωνε το πολιτικό σκηνικό και θα δημιουργούσε νέα δεδομένα κατέθεσε η ΕΔΕΚ μετά τις προεδρικές εκλογές. Αυτό αποκάλυψε στην εφημερίδα Πολίτης ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, αφήνοντας αιχμές σε βάρος του κ. Λιλληκα για τη στάση που τήρησε απέναντι στην πρόσκληση που απηύθυναν οι Σοσιαλδημοκράτες.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι η ΕΔΕΚ δεν συζητά πρόσκαιρες εκλογικές συνεργασίες, ούτε πρόκειται να απαρνηθεί τη σοσιαλιστική ιδεολογία της. Η σοσιαλιστική ιδεολογία της ΕΔΕΚ δεν είναι όρος, τόνισε, είναι γεγονός. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της ΕΔΕΚ, με βάση τα σημερινά δεδομένα πιο πιθανό είναι να συνεργαστούν στις ευρωεκλογές ΕΔΕΚ και Οικολόγοι.

Σε σχέση με την μεγάλη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε πρόσφατα η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» και η οποία κατατάσσει την ΕΔΕΚ πέμπτο κόμμα, πίσω από τη Συμμαχία Πολιτών ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι για να κριθεί μια δημοσκόπηση χρειάζονται όλα τα στοιχεία της. Βλέπουν, συνέχισε, το φως της δημοσιότητας πολλές δημοσκοπήσεις με ποικίλα ποσοστά. Δεν μπορώ να σχολιάσω μια δημοσκόπηση μόνο με τα ποσοστά που δίνει στα κόμματα.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου της εφημερίδας αν πρόκειται να δούμε και τον κ. Σιζόπουλο στο ψηφοδέλτιο του Κ.Σ. ΕΔΕΚ, με τη λογική ότι η ΕΔΕΚ χρειάζεται να επιστρατεύσει τα δυνατά της χαρτιά στις ευρωεκλογές, αφού η άποψη αυτή επικρατεί με τη Συμμαχία Πολιτών απέναντι, ο κ. Σιζόπουλος ήταν ξεκάθαρος.

Δεν στοχοποιούμε, απάντησε, του απέναντι. Στόχος της ΕΔΕΚ είναι η εκλογή ευρωβουλευτή με ποσοστά όχι μικρότερα από αυτά των προηγούμενων ευρωεκλογών. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, συνέχισε,, θα προσπαθήσουμε να επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή οργανωτική ανάπτυξη και να συγκροτήσουμε το καλύτερο δυνατό ψηφοδέλτιο.

Όλα τα στελέχη, καταλήγει ο Σιζόπουλος, πρέπει να θέσουμε την υποψηφιότητα μας στη διάθεση του κόμματος. Με βάση το καταστατικό, ο αναπληρωτής πρόεδρος είναι ο υπεύθυνος της προεκλογικής εκστρατείας. Επί του παρόντος, κατέληξε, δεν έχω πρόθεση να αποποιηθώ αυτήν την ευθύνη.

Source : http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου