Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε Δήμαρχο Μόρφου και ξένους για Κυπριακό

Ενημέρωσης για το Κυπριακό έτυχαν σήμερα, σε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο Δήμαρχος Μόρφου Χαράλαμπος Πίττας, Ευρωβουλευτές και άλλες προσωπικότητες από το εξωτερικό, οι οποίοι μετείχαν στην 33η Πορεία Μόρφου.
Μιλώντας μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Μόρφου είπε ότι «με τη συνάντηση μας σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κλείνει ο κύκλος των φετινών εκδηλώσεων μας με τον τίτλο Μέρες Μνήμης Μόρφου».

«Κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχαμε την ευκαιρία όλοι μας να ενημερωθούμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη φάση που περνά σήμερα το εθνικό μας θέμα. Ήταν μια πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση», είπε.

Ο κ. Πίττας εξέφρασε την πεποίθηση ότι «και οι φιλοξενούμενοι μας με τις ερωτήσεις που υπέβαλαν έδειξαν ότι τους ενδιαφέρει πάρα πολύ το εθνικό μας θέμα και έδειξαν με την εδώ παρουσία τους την αποφασιστικότητα τους να μας συμπαρασταθούν στις ημέρες που έρχονται και που θα είναι κρίσιμες, λόγω του ότι θα εισέλθουμε σε ένα νέο κύκλο συνομιλιών για το Κυπριακό».

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Πίττας είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τους ξένους βουλευτές και Ευρωβουλευτές για τις θέσεις της ε/κ πλευράς, για την καλή προετοιμασία προ του γύρου των συνομιλιών και για την καλή θέληση και πρόθεση της ε/κ πλευράς που, δυστυχώς, δεν βρίσκει ανταπόκριση μέχρι στιγμής από την άλλη πλευρά.

Όπως είπε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδειξε την αποφασιστικότητά του να εργαστεί σκληρά για λύση, προσθέτοντας ότι με τον Διαπραγματευτή, «ο οποίος θα είναι πλήρως αφοσιωμένος στο εθνικό θέμα, θα δοθεί η ευκαιρία για να μπούμε σε βάθος στις συνομιλίες και να επιδιώξουμε το συντομότερο μια λύση στο Κυπριακό».

Κληθείς να αναφερθεί σε μελλοντικές δράσεις του Δήμου Μόρφου, ο κ. Πίττας είπε ότι «διαχρονικά έχουμε αμφίδρομη επικοινωνία με τα κέντρα λήψης αποφάσεων για το εθνικό μας θέμα» και πρόσθεσε ότι «προγραμματίζουμε αυτή την περίοδο επίσκεψη στο Λονδίνο», όπου τον Δεκέμβρη αντιπροσωπεία του Δήμου Μόρφου θα έχει συνάντηση με αξιωματούχους του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών, συνάντηση με ομάδα Βρετανών βουλευτών, καθώς και συνάντηση με τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μπάρνετ, που είναι αδελφοποιημένος με τον Δήμο Μόρφου.

Ο κ. Πίττας είπε ότι στη Βρετανία είναι «σημαντικότατος ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης", προσθέτοντας ότι «οποιαδήποτε απόφαση του Δήμου Μπάρνετ διαβιβάζεται στους βουλευτές της περιφέρειας του, οι οποίοι είναι δεσμευμένοι να την παρουσιάσουν στο βρετανικό Κοινοβούλιο».

- Source : http://www.philenews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου