Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Αυξάνονται τα θύματα της τραγωδίας στην Ινδία

Τους 109 έφτασαν οι νεκροί από την τραγωδία στην Ινδία ενώ σε 133 υπολογίζονται οι τραυματίες.

 Όλα συνέβησαν στο κρατίδιο Μάντια Πραντές, όταν περίπου 20.000 άνθρωποι βρίσκονταν σε γέφυρα πάνω από τον ποταμό Σιντ και για -αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής λόγο- επικράτησε πανικός και ποδοπατήθηκαν στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τη γέφυρα.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, μια φήμη ότι η γέφυρα κινδύνευε να καταρρεύσει επειδή την είχε χτυπήσει ένα τρακτέρ προκάλεσε την κίνηση του πλήθους. Οι προσκυνητές πέθαναν από ασφυξία και άλλοι από πνιγμό, αφού έπεσαν στο ποτάμι.Το πλήθος είχε συρρεύσει από νωρίς το πρωί στην τοποθεσία για να γιορτάσει το τέλος του Ναβαράτρι και περίπου 400.000 πιστοί ήταν ήδη παρόντες γύρω από το ναό Ρατανγκάρ, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση περίπου 350 χλμ. από το Μποπάλ, την πρωτεύουσα του κρατιδίου.

Οι ινδουιστές γιορτάζουν αυτή την περίοδο το Ναβαράτρι, προς τιμήν της θεάς Ντούργκα. Η γιορτή προσελκύει εκατομμύρια ανθρώπους στους ναούς. Αυτόπτες μάρτυρες υποστήριξαν πως η αστυνομία επιτέθηκε στο πλήθος με βαριά ξύλινα ραβδιά, κάτι που οι δυνάμεις της τάξης διέψευσαν.

Η γέφυρα, μήκους 500 μέτρων, είχε ανακατασκευαστεί πρόσφατα μετά από μια ανάλογη τραγωδία το 2007.

Source : http://www.enet.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου