Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Πυρ και μανία με Ντάουνερ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Ο Ντάουνερ «σπρώχνει» προς επανέναρξη συνομιλιών χωρίς κοινό ανακοινωθέν
- Ο Πρόεδρος κατηγορεί τον Ειδικό Σύμβουλο ότι μεροληπτεί υπέρ των Τούρκων
- Έτοιμος να στείλει νέα επιστολή στον Μπαν Κι Μουν αν δεν αλλάξει στάση ο Ντάουνερ
- Σε συνομοσπονδία παραπέμπει το προσχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος


Δυσαρεστημένος φέρεται να είναι για άλλη μια φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Όπως μεταδόθηκε στο αποψινό δελτίο του Σίγμα, ο Νίκος Αναστασιάδης κατήγγειλε στη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ότι ο Ντάουνερ «σπρώχνει» την επανέναρξη των συνομιλιών ακόμη και χωρίς να προηγηθεί κοινό ανακοινωθέν της ε/κ και τ/κ πλευράς.

Χαρακτηριστικά, ο ΠτΔ τόνισε ότι στο συγκεκριμένο θέμα ο Ντάουνερ μεροληπτεί υπέρ των Τούρκων.

Στο προσχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος υπάρχει αναφορά ότι οι εξουσίες πηγάζουν απο τα συνιστώντα κράτη. Μια τέτοια πρόνοια παραπέμπει σε συνομοσπονδία. Ο Πρόεδρος Αναστασιαδης προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, ενημερώνοντας πως ο Ντάουνερ στο παρασκήνιο παρεμβαίνει προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για να μην διοριστεί απεσταλμένος που θα την εκπροσωπεί στις συνομιλίες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως θα επιμένει στο «όχι» του μέχρι να υπάρξει κατάληξη σε ένα κοινό ανακοινωθέν, το οποίο θα είναι προσαρμοσμένο στις πάγιες θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς. Αν όμως ο Ντάουνερ επιμένει, τότε ο Πρόεδρος προτίθεται να στείλει και νέα επιστολή στον Μπαν Κι Μουν, όπου θα του αναφέρει τα γεγονότα. 

Source : http://www.newsit.com.cy




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου