Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Στρατηγικό deal ΑΛΦΑΜΕΓΑ-E&S

Στρατηγικής σημασίας συμφωνία υπέγραψαν οι εταιρείες Χ.Α. Παπαέλληνας (ιδιοκτήτρια των ΑΛΦΑΜΕΓΑ) και η Συνεργατική Εταιρεία ΕΣΕΛ ΣΠΟΛΠ (ιδιοκτήρια των υπεραγορών Ε&S), που αφορά -σε πρώτο στάδιο- τη συνεργασία για το κατάστημα Ε&S στον Κάψαλο -και σε μεταγενέστερο- κατάστημα στην Πάφο.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται: «Από τη Συνεργατική Εταιρεία ΕΣΕΛ ΣΠΟΛΠ ΛΤΔ. και τη X.A. ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΛΤΔ. ανακοινώνονται τα εξής: Η Συνεργατική Εταιρεία ΕΣΕΛ ΣΠΟΛΠ και η X.A. ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ιδιοκτήτες της ΑΛΦΑΜΕΓΑ, προχώρησαν σε στρατηγική συνεργασία, για τη διαχείριση και λειτουργία της γνωστής υπεραγοράς E&S Καψάλου. Το οικόπεδο και οι κτιριακές εγκαταστάσεις της υπεραγοράς εξακολουθούν να αποτελούν περιουσιακά στοιχεία της ΕΣΕΛ ΣΠΟΛΠ ΛΤΔ. Η νέα επωνυμία θα είναι: ΑΛΦΑΜΕΓΑ E&S Καψάλου.

Η συμφωνία βρίσκεται στη διαδικασία της έγκρισής της από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και η λειτουργία της υπεραγοράς υπό τη νέα διεύθυνση θα ακολουθήσει άμεσα.

Η συμφωνία ολοκληρώθηκε από τις δύο εταιρείες μετά από προσεκτική ανάλυση όλων των δεδομένων και έγινε κατόπιν μελέτης ποικίλων κριτηρίων. Μεταξύ άλλων, η παγκύπρια κάλυψη που προσφέρουν οι υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ, οι προοπτικές ανάπτυξης, το όφελος των καταναλωτών και η προστασία των εργαζομένων.

Η συμφωνία ενδυναμώνει και τις δύο πλευρές σε μια περίοδο παρατεταμένης ύφεσης, οξύτατου ανταγωνισμού και δραματικών αλλαγών στο λιανικό εμπόριο. Παράλληλα, ενισχύει την οικονομία και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας.
Τέλος, αποτελεί την αφετηρία μιας, αμοιβαία επωφελούς και μακροπρόθεσμης συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών, όπως η ανάπτυξη από τις υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ του ιδιόκτητου καταστήματος της Εσελ Σπολπ Λτδ, υπό την επωνυμία E&S Aphrodite στην τουριστική περιοχή της Πάφου».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ μέσω πλάνου επέκτασης έχουν πλέον εννέα καταστήματα σε ολόκληρη την Κύπρο, συμπεριλαμβανομένου και του μαγαζιού στον Κάψαλο που θα λειτουργεί μέσω ειδικής συμφωνίας με την E&S. Παράλληλα, τέλη Νοεμβρίου θα λειτουργήσει και η μεγάλη υπεραγορά στη Λάρνακα, που μέχρι πρόσφατα ανήκε στον όμιλο Ορφανίδη και θα αποτελέσει το δέκατο κατάστημα του ομίλου ΑΛΦΑΜΕΓΑ. Σήμερα η αλυσίδα αριθμεί τρία καταστήματα στη Λευκωσία, δύο στην επαρχία Λάρνακας, τρία στη Λεμεσό και ένα στην Πάφο.

- Source : http://www.sigmalive.com

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΥΠΡΟΣ ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου