Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Σκληρές κόντρες στα εσωκομματικά του ΔΗΚΟ - Ρήξη Κυπριανού - Κάρογιαν αλλάζει τα δεδομένα

Oριστικοποιήθηκε στο ΔΗΚΟ το μέρος που αφορά στο καταστατικό. Δεδομένη η εκλογή προέδρου την 1/12, καθώς συνεχίζουν να ισχύουν όσα είχαν προταθεί στην τελευταία Κεντρική Επιτροπή. Ωστόσο έντονη εντύπωση συνεχίζει να προκαλεί η σκληρή επίθεση που έγινε εναντίου του Μάρκου Κυπριανού από συνεργάτες του Κάρογιαν, προκαταβολικά μάλιστα, λόγω της άρνησης του Mάρκου να στηρίξει τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ, αλλά και της δεδομένης πρόθεσης του Bότση να κατέβει ως ανθυποψήφιος του Μάρκου.

Στο πλαίσιο των εσωκομματικών ζυμώσεων και διεργασιών στο ΔΗΚΟ οι ισορροπίες φαίνεται να αλλάζουν από μέρα σε μέρα. Η υιοθέτηση σκληρής γραμμής από πλευράς συνεργατών του Κάρογιαν, ειδικά έναντι του Μάρκου Κυπριανού φαίνεται να διαφοροποιεί τα μέχρι τώρα υφιστάμενα δεδομένα.

Στην παρούσα τουλάχιστον φάση θεωρείται δεδομένο ότι ο πρόεδρος Κάρογιαν εγκαταλείπεται και από άλλους οι οποίοι προτίθενται να ακολουθήσουν τον Μάρκο Κυπριανού.

Οι εσωκομματικές ισορροπίες λοιπόν καθίστανται πλέον ιδιαίτερα λεπτές, καθώς οι παραπάνω εξελίξεις φαίνεται να ενισχύουν ακόμα περισσότερο την υποψηφιότητα Παπαδόπουλου.

Στο διαδικαστικό κομμάτι, σύμφωνα με το καταστατικό συνέδριο του ΔΗΚΟ, εγκαθιδρύεται η αρχή της λογοδοσίας, καθώς και πρόνοιες για αυστηρότερη αντιμετώπιση φαινομένων αντικομματικής συμπεριφοράς. Επίσης, υπάρχει πλέον πρόβλεψη και για την αποτροπή φαινομένων εσωστρέφειας και συμπεριφορών που μειώνουν την πολιτική αξιοπιστία του Κόμματος, καθώς και πρόταση για ενσωμάτωση στο καταστατικό πρόνοιας για εφαρμογή του Πόθεν έσχες.

Source : www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου