Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΑΙΜΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ; Μεταγγίστηκε με μολυσμένο αίμα και πέθανε

58χρονος από την Πάφο, έχασε την ζωή του μετά που μεταγγίστηκε με μολυσμένο αίμα του φορέα του ιού ηπατίτιδας Β', σύμφωνα με έρευνα ανεξάρτητου λειτουργού, ο οποίος διορίστηκε από το υπουργείο Υγείας μετά από καταγγελίες συγγενών του 58χρονου.

Την είδηση, την οποία δημοσιεύει σήμερα η "Σημερινή" επιβεβαίωσε στον politis-news o υπουργός Υγείας Πέτρος Πετρίδης, ο οποίος έστειλε συμπληρωματικό ερωτηματολόγιο προς την λειτουργό η οποία διενήργησε την έρευνα.

Ο 58χρονος, είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο Νοσοκομείο Πάφου τον περασμένο Ιανουάριο και χρειάστηκε να του χορηγηθούν τρεις φιάλες αίματος και τέσσερις φιάλες πλάσματος. Όπως φάνηκε από την έρευνα ένας εκ των αιμοδοτών ήταν φορέας του ιού ηπατίτιδας Β'.

Ο 58χρονος διεπιστώθη ότι είχε προσβληθεί από τον ιό της ηπατίτιδας Β' τον περασμένο Μάρτιο και απεβίωσε στις 7 Απριλίου.

Ερωτηματικά δημιουργούνται για τις διαδικασίες που ακολουθούνται στα κρατικά νοσηλευτήρια σε σχέση με τις μεταγγίσεις αίματος, τα οποία θέτουν υπό αμφισβήτηση ολόκληρο το σύστημα. Τα ερωτήματα αυτά, φαίνεται να εγείρει και ο υπουργός Υγείας Πέτρος Πετρίδης, ο οποίος φέρεται ιδιαιτέρως ενοχλημένος από το συμβάν.

Πηγή: http://www.politis-news.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου