Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Αναστασιάδης: Μεγάλη πρόκληση ένα νέο μοντέλο κράτους

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε απόψε ότι η «δημιουργία ενός νέου μοντέλου κράτους που να αντιμετωπίζει τις παθογένειες και τις αδυναμίες των περασμένων χρόνων, αποτελεί μια εκ των μεγάλων προκλήσεων που έχουμε ενώπιον μας και που χωρίς αμφιβολία θα επηρεάσει σημαντικά τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών».

Σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια του Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού Κέντρου του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (ΕΤΕΚ) στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος τόνισε ότι στόχος μας παραμένει η "μείωση του διοικητικού φόρτου αλλά και των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στις διαδικασίες που σχετίζονται με την ανάπτυξη, κάτι που ενδιαφέρει ιδιαίτερα το ΕΤΕΚ και τα μέλη του».

Σημείωσε την ενεργό και εποικοδομητική συμμετοχή του ΕΤΕΚ στο διάλογο για την ετοιμασία προτάσεων για την επανεκκίνηση της οικονομίας, υποβάλλοντας προτάσεις για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης και ελέγχου της ανάπτυξης, για τη μείωση της ανεργίας στον κατασκευαστικό τομέα, για τον ορθολογικό πολεοδομικό σχεδιασμό και για την αναβάθμιση της ενεργειακής απόδοσης των δημόσιων κτιρίων χωρίς αρχικό κόστος.

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος Αναστασιαδης είπε ότι η ανάπτυξη αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για έξοδο από την κρίση και επεσήμανε ότι για να έχει νόημα η ανάπτυξη, πρέπει να είναι βιώσιμη και να δημιουργεί προστιθέμενη αξία μέσω της αύξησης της παραγωγικότητας και της βελτίωσης των ποιοτικών χαρακτηριστικών των κλάδων που θα στηριχθούν.
Συμφωνούμε, επίσης, είπε, «ότι πρέπει να εγκύψουμε με σοβαρή διάθεση και επιμονή πάνω στα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της γραφειοκρατίας».
Αναφερόμενος στο Κέντρο, είπε ότι ολοκληρώθηκε χάρις στη βούληση και την αποφασιστικότητα της ηγεσίας του ΕΤΕΚ, παρά τις ιδιαίτερα σοβαρές οικονομικές απώλειες που το Επιμελητήριο υπέστη λόγω των πρόσφατων εξελίξεων στην οικονομία.

Το Εκπαιδευτικό και Πολιτιστικό Κέντρο ΕΤΕΚ, θα εμπλουτίσει, επεσήμανε ο Πρόεδρος, ποιοτικά τις παρεχόμενες διευκολύνσεις παιδείας, πολιτισμού και κοινωνικής υποδομής της οικογένειας των μηχανικών αλλά και του κοινού. Είναι ένα έργο στολίδι που θα συμβάλει στην αναβάθμιση και αναζωογόνηση μίας ευαίσθητης περιοχής, στην καρδιά της εντός των τειχών πόλης.

Το έργο, συνέχισε, «θα συνεισφέρει αποφασιστικά στη συνεχή αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό της γνώσης και των επαγγελματικών προσόντων των μηχανικών, καθώς και στην απαραίτητη υποστήριξη, ιδιαίτερα υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες, των ανέργων και των νέων μηχανικών, με σκοπό τη βέλτιστη απορρόφησή τους από την αγορά εργασίας».

Source : www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου