Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ξανακτυπά ο …Big Brother στην Κεντρική Τράπεζα

Την έντονη δυσφορία του εκφράζει το προσωπικό της Κεντρικής Τράπεζας καθώς, σύμφωνα με αρμόδια πηγή, έχουν τοποθετηθεί από χθες κάμερες παρακολούθησης σε όλους τους ορόφους, χωρίς ωστόσο να έχει ενημερωθεί ούτε το προσωπικό, ούτε το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας.

Στελέχη της Τράπεζας διερωτώνται: «ποιος ενέκρινε τα κονδύλια για την τοποθέτηση των καμερών και πόσο είναι αυτό το κονδύλι;»

Στην παρατήρηση ότι «η Κεντρική Τράπεζα πρέπει να παρακολουθείται λόγω της φύσεως της», λάβαμε την απάντηση ότι «θα έπρεπε προηγουμένως να έχει ενημερωθεί το προσωπικό διότι τίθεται ζήτημα καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι "τα νευραλγικά σημεία που πρέπει να παρακολουθούνται για λόγους ασφαλείας, είναι ήδη υπερκαλυμμένα με κάμερες".


Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της χθεσινής συνεδρίας του ΔΣ τέθηκε επί τάπητος το θέμα του προϋπολογισμού της Κεντρικής Τράπεζας ο οποίος βρισκόταν μέχρι χθες υπό τον έλεγχο του Διευθυντή του γραφείου του Διοικητή και μεταφέρθηκε στο αρμόδιο τμήμα μετά από απόφαση του ΔΣ.

Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων: "Θα ενεργήσω αυτεπάγγελτα"
Ο Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Γιάννης Δανιηλίδης δήλωσε στο Sigmalive ότι έχει λάβει την πληροφορία και θα ενεργήσει αυτεπάγγελτα.

«Θα διερευνηθούν οι λόγοι για τους οποίους τοποθετήθηκαν τα συστήματα παρακολούθησης και θα κληθεί η Κεντρική Τράπεζα να γνωστοποιήσει τους σκοπούς της».

Κληθείς να σχολιάσει αν θα έπρεπε να τύχει ενημέρωσης από την Κεντρική πριν από την τοποθέτηση των καμερών, ο κ. Δανιηλίδης απάντησε ότι «ναι, κανονικά έπρεπε να είχα ενημερωθεί από πριν. Έστω και τώρα όμως θα διερευνήσω το θέμα».

- Source : http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου