Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΟΜΟΝΟΙΑ - Μπήκαν τα τούβλα. Ας βάλουν τώρα και τη… λάσπη

Από την αρχή της χρονιάς έψαχνε μια μεστή εμφάνιση η Ομόνοια. Τελικά έπρεπε να μπούμε για καλά στον Οκτώβρη για να τη… βρει αυτήν την εμφάνιση.

Ο κόσμος της ομάδας που πήγε την Κυριακή το απόγευμα στο στάδιο της πρωτεύουσας, αλλά και αυτοί που είδαν τον αγώνα τηλεοπτικά, χωρίς καμία δόση υπερβολής, απήλαυσαν την ομάδα τους. Είδαν ένα σύνολο που πατούσε στο γήπεδο, φέροντα την αύρα της επιβολής. Είδαν για πρώτη φορά φέτος, να εκφράζεται το έντονο πάθος και η ισχυρή θέληση των ποδοσφαιριστών για να κερδίσουν ένα αγώνα.

Τα δείγματα του έντονου πάθους και της ισχυρής θέλησης: Ο κορυφαίος όλων Ρενάτο Μαργκάσα «κατάπιε» αμέτρητα χιλιόμετρα στο γήπεδο (αν είχε πάνω του προσαρμοσμένο κοντέρ θα το …ξέκανε), ο Λούκας Γκικίεβιτς έδινε σκληρές μάχες στην αντίπαλη περιοχή, ο Χάρης Κυριάκου πέφτε και να ξαναπέφτε στα πόδια των αντιπάλων για να πάρει μπάλα, ο Γιώργος Εφραίμ ανέσυρε ταυτότητα και… εισέβαλλε στη περιοχή του αντιπάλου συνεχώς από τις πτέρυγες, ο Ανθονι Σκαραμοτσίνο δίκην εμβόλου, ανεβοκατέβαινε την αριστερή πλευρά.

Πέρα όμως από το πάθος και τη θέληση όλων των ποδοσφαιριστών (γιατί τα αναφερθέντα ήταν τα πιο ενδεικτικά) είδαμε και το κυριότερο. Το ωραίο ποδόσφαιρο. Την καλή κυκλοφορία της μπάλας, τις κεντροπεπιθετικές συνεργασίες, την κίνηση και τη σε αρκετά καλό βαθμό ισορροπία της ομάδας. Χωρίς το καλό ποδόσφαιρο, η εικόνα της ομάδας υψηλών στόχων δεν είναι ολοκληρωμένη.

Η εμφάνιση της Κυριακής δεν προσφέρεται για πανηγύρια. Ήταν απλώς μια θετική παρουσία μέσα στην εικόνα της άρνησης που βλέπαμε μέχρι τώρα και δίνει προοπτική για το καλύτερο. Όπου καλύτερο, μια πορεία διεκδίκησης του τίτλου. Με άλλα λόγια, η εμφάνιση της Κυριακής δεν πρέπει να είναι ένα φωτεινό διάλειμμα στο αγωνιστικό σκότος. Η εμφάνιση αυτή, έστω και αν άργησε, πρέπει να αποτελέσει από δω και μπρος την απαρχή για την ανέγερση του οικοδομήματος. Δηλαδή ενός συνόλου που πείθει ότι έχει …πρωταθληματικό στόχο.

Προχθές στο ΓΣΠ, μπήκαν τα τούβλα. Τώρα, ας βάλουν και τη λάσπη… 

Source : http://www.24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου