Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Και το όνομα αυτού… Τζον Χούρικαν – Ποιο το προφίλ του νέου Εκτελεστικού Διευθυντή της Τρ. Κύπρου

- Από ώρα σε ώρα η ανακοίνωση του διορισμού του νέου διεύθυνοντος συμβούλου της Τρ. Κύπρου
- Ο εκλεκτός για την θέση του Πρώτου Εκτελεστικού Διευθυντή είναι ο Ιρλανδός Τζον Χούρικαν
- «Βαρύ» πυροβολικό θεωρείται ο Ιρλανδός Τραπεζίτης


Από ώρα σε ώρα αναμένεται η ανακοίνωση του διορισμού του νέου Πρώτου Εκτελεστικού Διευθυντή της Τράπεζας Κύπρου. Το όνομα αυτού Τζον Χούρικαν.

Σύμφωνα μάλιστα με τις τελευταίες πληροφορίες, το θέμα τέθηκε σήμερα κατά την διάρκεια της συνεδρίας του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου και όπως όλα δείχνουν, η ανακοίνωση του διορισμού του Τζον Χούρικαν, είναι θέμα ωρών.

Το βιογραφικό του Ιρλανδού τραπεζίτη

Εργάστηκε στην Royal Bank of Scotland απο το 1997 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2013 και ήταν Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής Αγορών και Διεθνούς Τραπεζικής.

Αποχώρησε από τη τράπεζα όταν ξέσπασε ένα μεγάλο σκάνδαλο που αφορούσε τη χειραγώγηση του επιτοκίου Libor, χωρίς ωστόσο να εμπλέκεται στην όλη υπόθεση, όπως ανακοίνωσε η Royal Bank of Scotland. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη λίστα για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου όλοι οι υποψήφιοι ήταν ξένοι.

Το πιο πιθανό είναι ότι το νέο ΔΣ της Τράπεζας Κυπρου, δεν θα διορίσει και δέυτερο εκτελεστικό σύμβουλο, καθώς όπως όλα δείχνουν αυτό θεωρείται περιττό. Όσον αφορά στο σχέδιο αναδιάρθρωσης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΔΣ τρέχει το θέμα με γοργούς ρυθμούς και την ερχόμενη εβδομάδα θα σταλεί για έγκριση στην Κεντρική Τράπεζα.

Επίσης, εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Νοεμβρίου, θα ανακοινωθούν και τα οικονομικά αποτελέσματα του Συγκροτήματος για το 1ο εξάμηνο του 2013.

Source : http://www.newsit.com.cy

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΔΩ

1 comments:

  1. Τα προσόντα του είναι ότι δούλεψε 16 χρόνια σε τράπεζα από την οποία αναγκάστηκε να υποβάλει παραίτηση λόγω σκανδάλου;
    Μακαριώτατε άσε τις τράπεζες και άρχισε τις παρακλήσεις, γιατί τίποτε δεν μπορεί να μας σώσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή