Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΝΕΑ... ΞΕΦΤΙΛΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ - ΔΕΝ ΤΟ ΧΩΡΑΕΙ Ο ΝΟΥΣ - ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ

Εξω φρενών ο Υπουργός Υγείας με λειτουργούς στο τμήμα πρώτων βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

Συμφωνα με καταγγελία, αρνήθηκαν να εξετάσουν έγκυο γυναίκα και το πρώτο παιδί της, επειδή δεν είχαν εικοσι ευρώ να πληρώσουν.Και διέταξε άμεσα έρευνα. 

Ο υπουργός Υγείας, Πέτρος Πετρίδης, ζητησε σε ιδιαίτερα αυστηρο ύφος, αμεση διερεύνηση του περιστατικού που σημειώθηκε χθες στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, κατα το οποίο λειτουργοί στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών , αρνήθηκαν να εξετάσουν μία έγκυο γυναίκα, και το πρώτο της παιδί, θύματα οικογενειακής βίας, επειδή δεν είχαν 20 Ευρώ να πληρώσουν: 
 
«Πραγματικά θυμώνω. Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει μια οικονομική δυσχέρεια, εκείνο όμως που δεν αντιλαμβάνομαι είναι οι λειτουργοί να μην εκτελούν τα καθήκοντά τους όπως πρέπει». Ξεκαθάρισε παράλληλα, πως η εγκύκλιος του Υπουργείου είναι ξεκάθαρη, και δεν επιτρέπει τέτοιες συμπεριφορές. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, σε περίπτωση που ο ασθενής δεν έχει χρήματα να πληρώσει, θα λαμβάνει απόδειξη οφειλόμενου χρέους, με εξόφληση σε μεταγενέστερο χρόνο: «Είμαι σαφής σε αυτό το πράγμα. 

Όταν ένας άνθρωπος μπαίνει μέσα σ’ ένα νοσοκομείο και ζητά πρώτες βοήθειες πρέπει να του τις παρέχεις. Δεν είπαμε σε καμιά περίπτωση στους λειτουργούς που είναι στα τμήματα πρώτων βοηθειών ότι πριν να μπει μέσα ο ασθενής δίδει τα λεφτά. Σε καμία απολύτως περίπτωση.» Ο υπουργός Υγείας, περιόδευσε σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, και ήρθε αντιμέτωπος και με δεύτερο περιστατικό άρνησης καθηκόντων.Οταν εντόπισε μία γυναίκα, να σπρώχνει το τροχήλατο κρεβάτι της κόρης της, για να την μεταφέρει σε άλλο χώρο, με οδηγίες νοσηλεύτριας. Αμέσως ενημέρωσε την προϊσταμένη, στην οποία και ξεκαθάρισε, πως δεν θα ανεχθεί ξανά τέτοιες συμπεριφορές από το προσωπικό του νοσοκομείου.

Source : http://showtime-cy.blogspot.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου