Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Εκπλήρωση υποσχέσεων ζητούν πρώην υπάλληλοι της Τρ. Κύπρου

Εκδήλωση διαμαρτυρίας ζητώντας την απελευθέρωση των χρημάτων τους, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί έξω από τη Βουλή οι αποχωρήσαντες υπάλληλοι της Τράπεζας Κύπρου δια της «εθελούσιας εξόδου», οι οποίοι ακολούθως πορεύτηκαν στο Υπουργείο Οικονομικών, όπου παρέδωσαν υπόμνημα στον Υπουργό Οικονομικών.

 Ο Γενικός Συντονιστής των αποχωρησάντων υπαλλήλων της Τράπεζας Κύπρου Σάββας Φιλίππου, σε δηλώσεις του έξω από τη Βουλή, είπε ότι το ποτήρι της αγανάκτησης και της κοροϊδίας έχει ξεχειλίσει, γιατί φύγαμε εδώ και τρεις μήνες από τις εργασίες μας «και δυστυχώς το μεγάλο ποσό το οποίο περιμέναμε, το οποίο αφορούσε το Ταμείο Προνοίας μας δεν το έχουμε πάρει, γιατί μας τα έχουν δεσμεύσει τα λεφτά για δύο χρόνια, τη στιγμή που τους παρόμοιους συναδέλφους της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, οι οποίοι αποχώρησαν μαζί μας με το ίδιο σχέδιο τους τα έχουν δώσει σε μετρητά την περασμένη Δευτέρα».

 Ανέφερε ότι αυτό το πράγμα το θεωρούν αδικία και ως εκ τούτου απαιτούν άμεσα να απελευθερωθούν τα λεφτά τους. «Ζητούμε όπως αλλάξουν το νόμο, διότι μας είπαν ότι υπάρχει νόμος που δεν επιτρέπει να μεταβιβαστούν τα κουρεμένα μας λεφτά που έγιναν μετοχές επ` ονόματι μας. Οι μετοχές αυτές μας ανήκουν. Θέλουμε να αλλάξει ο νόμος έγκαιρα για να μπορέσουν να μεταβιβαστούν επ` ονόματι του καθενός συναδέλφου. Ως εκ τούτου, το θέμα αυτό σήμερα και είμαστε εδώ έξω από τη Βουλή, έχει αναλάβει ο Πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Ομήρου και τον ευχαριστούμε, να συζητήσει το θέμα με τους αρχηγούς των κομμάτων για να μπορέσει να γίνει αυτή η τροποποίηση του νόμου», πρόσθεσε. 

Είπε, επίσης, ότι στο υπόμνημα, το οποίο θα επιδώσουν αργότερα σήμερα στον Υπουργό Οικονομικό Χάρη Γεωργιάδη, εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους γιατί για τρεις μήνες προσπαθούν να συναντηθούν τον κ. Γεωργιάδη «και δεν ανταποκρίνεται». «Έχουμε στείλει, ακόμη, και επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος την παρέπεμψε κοντά του (στον Υπουργό Οικονομικών) και δυστυχώς, δεν μπήκαν στον κόπο να μας πάρουν ένα τηλέφωνο ή να μας απαντήσουν οτιδήποτε. Δεν έχουν, επίσης, τηρήσει την υπόσχεση που έδωσαν στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ότι σε δύο με τρεις ημέρες θα καλούσαν εμάς τους ενδιαφερόμενους για να λύσουμε το πρόβλημα. Καμία ανταπόκριση», συμπλήρωσε. Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Φιλίππου είπε ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου τους υποσχέθηκε, εισερχόμενος σήμερα στη Βουλή, ότι αυτό το θέμα θα το προωθήσει, «διότι είναι αδικία και θα αρθεί αυτή η αδικία». «Ελπίζουμε να γίνει σύντομα γιατί έχουμε υποχρεώσεις που τρέχουν. 

Έχει τρεις μήνες που φύγαμε από τις δουλειές μας. Έχουμε δάνεια, πληρώνουμε δόσεις. Θέλουμε λεφτά να ζήσουμε. Έχουμε παιδιά στο εξωτερικό. Όλα αυτά πρέπει να μας τα ικανοποιήσουν. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση», πρόσθεσε. Σε ερώτηση αν θα έχουν κάποια συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής για να ενημερωθούν για την έκβαση της συζήτησης των αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων, ο κ. Φιλίππου είπε ότι θα μιλήσουν αργότερα με τον Πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος θα τους ενημερώσει για το τι ελέγχθηκε και το τι αποφάσισαν. 

Τι αναφέρεται στο υπόμνημα των πρώην υπαλλήλων της τράπεζας Στο υπόμνημά τους, οι αποχωρήσαντες υπάλληλοι της Τράπεζας Κύπρου αναφέρουν ότι «έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες από την ημερομηνία της «εθελουσίας εξόδου μας» από την Τράπεζα Κύπρου και δυστυχώς κύριε Υπουργέ ακόμη δεν έχετε εκπληρώσει αυτά τα οποία μας είχατε υποσχεθεί και τα οποία πιστέψαμε για να εγκαταλείψουμε τις δουλειές μας και σήμερα να αναγκαζόμαστε να διαμαρτυρόμαστε έξω από το γραφείο σας». Αναφέρουν ότι διαμαρτύρονται γιατί για τρεις μήνες προσπαθούν να μιλήσουν με τον Υπουργό προκειμένου να εξηγήσουν το πρόβλημά τους, “αλλά δυστυχώς δεν το καταφέρνουμε”, προσθέτοντας ότι δεν παίρνουν, επίσης, απάντηση σε μηνύματα ηλεκτρονικά και γραπτά.

 Αναφέρουν, επίσης, ότι διαμαρτύρονται γιατί στις 23 Μαΐου 2013 , με επιστολή του Υπουργού Οικονομικών προς τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, ο κ. Γεωργιάδης είχε υποσχεθεί δια της υπογραφής του, ότι θα περιόριζε την απώλεια για τα επηρεαζόμενα μέλη των ταμείων προνοίας στο 25%. «Εμείς αυτήν την υπόσχεση την είχαμε λάβει σοβαρά όταν αποφασίζαμε να αποχωρήσουμε από την Τράπεζα Κύπρου. Διαμαρτυρόμαστε κύριε Υπουργέ, γιατί τα ταμεία μας έχουν κουρευτεί προς 47,5% και δεν έχουμε καν πάρει όπως κάθε άλλος κουρεμένος τις μετοχές που μας αναλογούν, γιατί αυτή η πολιτεία δεν έχει βρει ακόμη τρόπο να μας τις μεταβιβάσει. Διαμαρτυρόμαστε κύριε Υπουργέ, γιατί τηρείτε δύο μέτρα και δύο σταθμά. 

Τα μη κουρεμένα ταμεία μας, που είναι κατατεθειμένα στην Τράπεζα Κύπρου και στην ΑΛΦΑ ΒΑΝΚ μας τα έχετε μπλοκάρει και δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να ζήσουμε τώρα που είμαστε άνεργοι και χωρίς εισοδήματα τα επόμενα ένα με δύο χρόνια», συμπληρώνουν. Αναφέρουν επίσης σε υπαλλήλους της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, που έχουν αποχωρήσει με το ίδιο σχέδιο, την ίδια μέρα, τους έδωσαν τα λεφτά από τον κρατικό προϋπολογισμό με το δάνειο των 299 εκατομμυρίων για άμεση χρήση και διερωτώνται: «Εμείς είμαστε παιδιά ενός κατώτερου Θεού;» Ζητούν, τέλος, την παρέμβαση του Υπουργού Οικονομικών “για να μπορέσουμε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας. Μέχρι χθες ήμασταν άρχοντες και σήμερα μας έχετε κάνει ζητιάνους. Αυτά που μας υποσχεθήκατε, αυτά ζητάμε. 

Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο”. Τέλος, αναφέρουν ότι δημοσιοποιούν την επιστολή αυτή, φοβούμενοι ότι δεν θα φθάσει στον Υπουργό και καταλήγουν ότι “ακόμη πιστεύουμε στα θαύματα. Τα θαύματα που κάνουν όχι οι άγιοι, αλλά οι πεφωτισμένοι ηγέτες. Ας ελπίσουμε ότι και στη δική μας περίπτωση θα γίνει ένα θαύμα. Να πάρουμε αυτά που μας ανήκουν».

 - Source  http://www.philenews.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου