Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Τα παλικάρια της Ευρώπης! Ισόπαλος ο Απόλλωνας με τη Λάτσιο..

Η Λάτσιο ήρθε στο ΓΣΠ ως φαβορί, αλλά ο Απόλλωνας κράτησε παλικαρίσια τον βαθμό της ισοπαλίας στο άγονο 0-0. Η ομάδα του Χριστοφόρου αντέδρασε σωστά όταν πιέστηκε από τους Ιταλούς, ενώ είχε και τις δικές της καλές στιγμές.

Στους τέσσερις βαθμούς ο Απόλλωνας, στους πέντε η Λάτσιο. Επικεφαλής στον όμιλο η Τραμπζονσπόρ με επτά βαθμούς που νίκησε 2-0 την Λέγκια. Χωρίς βαθμό οι Πορτογάλοι.

Α΄ Μέρος

Με καλό ρυθμό το παιχνίδι στο ΓΣΠ. Η Λάτσιο μπήκε πιο δυνατά και είχε δύο σουτ με τους Φλοκαρί και Μπαλτέ στο πρώτο δεκάλεπτο, χωρίς όμως να κινδυνεύσει η εστία του Βάλε.

Ο Απόλλωνας δημιούργησε την πρώτη καλή του ευκαιρία στο 13΄ του αγώνα όταν η επίμονή του Χαμντανί έφερε αποτέλεσμα, αφού κέρδισε την μπάλα και τροφοδότησε τον Παπουλή. Αυτός μπήκε πλάγια στη περιοχή αλλά το σουτ του δεν βρήκε στόχο.

Από εκείνο το σημείο και μετά η Λάτσιο είχε τον ρυθμό και τον έλεγχο του αγώνα. Κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και ήταν διαρκώς στην επίθεση. Τα σουτ των Τσάνα και Ερνάνες στο 24΄ και 27΄ πέρασαν λίγο έξω, ενώ στο 28 ήρθε η μεγάλη ευκαιρία με το σουτ του Έντερσον που πέρασε εκατοστά δίπλα από την εστία του Βάλε.

Η ομάδα του Χριστοφόρου προσπάθησε να κρατήσει μπάλα και να «σπάσει» τον ρυθμό των Ιταλών, ωστόσο στο 36΄ η Λάτσιο είχε νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Ερνάνες που ήταν ιδιαίτερα δραστήριος. Το πλασέ του έφυγε λίγο έξω και ο Απόλλωνας δεν κινδύνευσε.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ, με την Λάτσιο να έχει 3-4 καλές στιγμές αλλά τον Απόλλωνα να κρατάει πολύ καλά.

Β΄ Μέρος

Πιο ορεξάτος μπήκε στην επανάληψη ο Απόλλωνας και λίγο έλειψε να πάρει «κεφάλι» στο σκορ στο 50ο λεπτό. Ένα φάουλ που κέρδισε ο Στυλιανού το εκτέλεσε ο Μεριέμ και στην εξέλιξη της φάσης ο Φλοκαρι θα έβαζε αυτογκόλ αν η μπάλα πήγαινε λίγα εκατοστά πιο διπλά.

Η Λάτσιο απάντησε στην ευκαιρία δύο λεπτά αργότερα αλλά το σουτ του Γκονζάλες πέρασε έξω. Σε μια οργανωμένη επίθεση του Απόλλωνα στο 57ο λεπτό, ο Παπουλής επιχείρησε ένα πανέμορφο σουτ αλλά για κακή του τύχη η μπάλα έφυγε μόλις πάνω από τα δοκάρια.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν καλός και το γεγονός πως ο αγώνας βρισκόταν στην ισοπαλία ανάγκαζε τις δύο ομάδες να σκεφτούν και την άμυνα τους. Στο 64ο λεπτό μια κεφαλιά του Νοβαρέτι πέρασε έξω, ενώ ο παίκτης της Λάτσιο ήταν αυτός που ανέκοψε τελευταία στιγμή τον Γκαρσία στο 76΄ του παιχνιδιού.

Στις κερκίδες οι οπαδοί έδιναν ρυθμό στην αναμέτρηση και η αγωνία ήταν στο κατακόρυφο. Η μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα ήρθε στο 87ο λεπτό όταν ο Μεριέμ ολοκλήρωσε μόνος του την προσπάθεια με το σουτ του να φεύγει λίγο έξω.

Τα λεπτά που ακολούθησαν ήτα δραματικά αλά οι παίκτες του Χριστοφόρου κράτησαν και στο τέλος πήραν ένα παλικαρίσιο βαθμό απέναντι στη Λάτσιο.

Ζεστό χειροκρότημα από τους φίλους του Απόλλωνα μετά το τέλος της αναμέτρησης.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Βάλε, Στυλιανού, Βασιλείου, Μερκής, Καρυπίδης, Χαμντανί, Γκουγιόν, Μεριέμ (90'Γκριγκόριε), Παπουλής (90'Χάμπερ), Σανγκόι (88'Κωνσταντίνου), Γκαρσία.

ΛΑΤΣΙΟ: Μαρκέτι, Ραντού, Καβαντά, Νοβαρέτι, Ερνάνες, Έντερσον, Γκονζάλες (87'Ονάζι), Λεντέσμα, Τσάνα, Κεϊτά (81'Άντερσον), Φλόκαρι (70'Περέα).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Στυλιανού, Καρυπίδης - Γκονζάλες, Λεντέσμα.

- Source : http://www.tothemaonline.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου