Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Πώς να διακοσμήσεις έναν μικρό χώρο. Τι να κάνεις και τι να μην κάνεις..

Ποια είναι τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι σε έναν μικρό χώρο; Πέντε σχεδιαστές μοιράζονται τα διακοσμητικά tips και τις ιδέες τους.

1. Χρησιμοποίησε μεγάλα prints
Τι να κάνεις: “Βάλε ένα μεγάλο printed ύφασμα ή ταπετσαρία στους τοίχους ή ακόμα και στο ταβάνι. Είναι πιο εύκολο και λιγότερο ακριβό το να κάνεις κάτι τόσο μεγάλο σε ένα μικρό χώρο”, λέει η σχεδιάστρια Victoria Neale.

Τι να μην κάνεις: “Μην παίξεις με ασφάλεια. Μία μεγάλη printed ταπετσαρία θα κάνει το μικρό σου σαλόνι έναν πολύ ωραίο χώρο στον οποίο θα θέλεις να περνάς το χρόνο σου”.

2. Επέλεξε πιο σκούρες αποχρώσεις
Τι να κάνεις: “Βάψε το δωμάτιο ένα γκρι-ανθρακί, το οποίο είναι ένα από τα αγαπημένα μου”, λέει ο διακοσμητής Paul Mathieu και συνεχίζει, “Αυτό το χρώμα θα μεγαλώσει το χώρο σου”.
Τι να μην κάνεις: “Μη βάψεις τους τοίχους σου λευκούς”.

3. Κράτησε τη σωστή αναλογία στο μυαλό σου
Τι να κάνεις: “Οι σωστές αναλογίες είναι ζωτικής σημασίας. Πρέπει να έχεις έπιπλα που έχουν το σωστό μήκος, πλάτος, ύψος και βάθος για το μέγεθος του δωματίου σου”, λέει γνωστός σχεδιαστής.

Τι να μην κάνεις: “Μην επιλέξεις έναν τεράστιο καναπέ για το μικρό σου σπίτι. Το σπίτι σου θα φανεί ακόμα πιο μικρό”.

4. Σκέψου συνδυαστικά τους τοίχους και τα πατώματά σου
Τι να κάνεις: “Οι ανοιχτόχρωμοι τοίχοι και τα ανοιχτόχρωμα πατώματα δίνουν αυτομάτως την ψευδαίσθηση ότι ο χώρος είναι πολύ μεγαλύτερος”, λέει η σχεδιάστρια Mary McGee.

Τι να μην κάνεις: “Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνεις είναι να μην δώσεις αρκετή προσοχή στον συνδυασμό τοίχων και πατώματος”.

5. Τράβα την προσοχή με το ύψος
Τι να κάνεις: “Ένα ψηλό έπιπλο μπορεί να κάνει το χώρο να δείχνει μεγαλύτερος ειδικά αν επιλεγεί προσεκτικά. Για παράδειγμα, αν το σπίτι σου είναι ψηλοτάβανο, ένα ψηλό κομμάτι σωστά τοποθετημένο τραβάει την προσοχή του άλλου από το μικροσκοπικό δωμάτιο”, τονίζει η σχεδιάστρια Laura Kirar.

Τι να μην κάνεις: “Μην φορτώσεις το χώρο με πάρα πολλά πράγματα”.

Πηγή: http://www.ediva.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ LIFESTYLE ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου