Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Ανόρθωση: Λαμπάδα στον Μάριο Βέγκα …

Λαμπάδα ίσα με το μπόι του Μάριο Βέγκα πρέπει να ανάψουν οι οπαδοί της Ανόρθωσης για την αγχώδη και δραματική πρόκριση της ομάδας στην επόμενη φάση του κυπέλλου, αποκλείοντας την Αναγέννηση στη διαδικασία των πέναλτι με 5-4.

Ο Αργεντινός τερματοφύλακας στην πρώτη του εμφάνιση κράτησε την Ανόρθωση ζωντανή στη διεκδίκηση της πρόκρισης κάνοντας δύο εξαιρετικές και σωτήριες επεμβάσεις στην εκπνοή της παράτασης πρώτα σε σουτ και μετά σε κεφαλιά του Κυπριανού, ενώ απέκρουσε το τελευταίο πέναλτι της Αναγέννησης.

Ουσιαστικά ο Βέγκα απέτρεψε τα ρεζιλίκια αφού η Ανόρθωση κινδύνεψε σοβαρότατα για να πει πρόωρα αντίο από τον θεσμό του κυπέλλου. Το ότι η ομάδα της Αμμοχώστου έφθασε μέχρι και τα πέναλτι για να πάρει την πρόκριση έστω παίζοντας στην έδρα της απέναντι σε ομάδα της Β΄1,ήταν το φυσιολογικό αποτέλεσμα της όλης προσπάθειας ; και παρουσίας της που ήταν απαράδεχτη.

Κανένας δεν περίμενε ότι η Ανόρθωση θα μπορούσε να παίξει τόσο άσχημα που είχε σαν αποτέλεσμα οι φίλοι της στην κερκίδα να δυσανασχετήσουν και να προβληματιστούν έντονα. Δεν είδαμε ίσως ποτέ προηγούμενα τόσο νωθρή και αδιάφορη Ανόρθωση. Οι ευκαιρίες που δημιούργησε ήταν ελάχιστες αλλά αυτό είναι το πιο λίγο. Ήταν τόσο αργή και προβλέψιμη πουεκνεύρισε τους πάντες. Αν εξαιρέσουμε τον Βέγκα κανένας άλλος παίκτης δεν έδωσε έστω λίγο από τον εαυτό του.

Αν αναφερθούμε στον Γκαρσία θαπούμε ότι αυτός ο παίκτης θα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει πραγματικά να παίξει. Η υπομονή έχει και τα όρια της. Τι να πούμε για τον Κάλβο που ότι έκανε σχεδόν ήταν λάθος αλλά και οι άλλοι εκτός από τον Βέγκα ήταν απαράδεχτοι. Ούτε προπόνηση δεν έκαναν ψες οι παίκτες της Ανόρθωσης που ήταν γι' αυτούς μια σκέτη αγγαρεία. Είναι αδιανόητο για μια ομάδα όπως είναι η Ανόρθωση να αντιμετωπίζει το οποιοδήποτε παιχνίδι με αυτό τον τρόπο.

Ευθύνη μεγάλη έχει και ο προπονητής που δεν εμπέδωσε στους παίκτες ότι ήταν παιχνίδι κυπέλλου και έπρεπε να παίξουν σοβαρά και να καταβάλουν έστω την στοιχειώδη προσπάθεια. Η διοίκηση πρέπει να τραβήξει το αυτί και είναι κάτι που δεν πρέπει να επαναληφθεί γιατί δεν αρμόζει στην ιστορία της και στο εκτόπισμα της. Αν δεν ήταν ο Βέγκα θα μιλούσαμε τώρα για ένα σοκ και ένα πατατράκ που όμοιο του δεν είχε ξανασυμβεί.

- Source: http://www.tothemaonline.com
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου