Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Το ΑΚΕΛ αναζητεί συμμάχους κατά κυβέρνησης για Δ.Σ. Κεντρικής

Tο AKEΛ ρίχνει το γάντι προς την κυβέρνηση και όλες τις πολιτικές δυνάμεις προκαλώντας τις να τοποθετηθούν στο θέμα που άνοιξε για τις απολαβές των μη εκτελεστικών μελών του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας, την ώρα που οι πολίτες υπόκεινται σε σκληρά μέτρα λιτότητας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γ. Λουκαΐδης ανέφερε ότι αφήνει στην κρίση των πολιτών την ορθότητα της κυβερνητικής απόφασης να αυξήσει κατά 1800% τις απολαβές των μη εκτελεστικών μελών, ανεβάζοντάς τις στα €30.000 ετησίως, όταν τα εν λόγω πρόσωπα θα διατηρούν ταυτόχρονα τις υψηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας τους και θα αφιερώνουν ελάχιστες ώρες μηνιαίως για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους. Όπως και τη δημιουργία δυο νέων θέσεων εκτελεστικών συμβούλων με απολαβές πέραν των €100.000 και με παρεμφερή ωφελήματα όπως η παραχώρηση λιμουζίνας. Το ΑΚΕΛ κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις που δεν το έπραξαν ακόμη, να κρίνουν και να τοποθετηθούν ως προς την ορθότητα της απόφασης της κυβέρνησης.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος ανταπέδωσε την κριτική στο ΑΚΕΛ σημειώνοντας δηκτικά πως «έχει δίκαιο ότι οι πολίτες θα μας κρίνουν όλους από τα έργα μας». Απαντώντας στο ΑΚΕΛ για την αντιμισθία συμβούλων στην Κεντρική Τράπεζα επέμεινε ότι η θέση της Κυβέρνησης εξηγήθηκε επαρκώς και εμπεριστατωμένα προχθές. Ο Β. Παπαδόπουλος υπογράμμισε πως: «Η Κυβέρνηση δεν ανησυχεί από την κρίση των πολιτών. Άλλοι φαίνεται ότι ανησυχούν».


- Source : http://www.philenews.com/

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου