Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

OMONOIA - «Να μην λέμε μεγάλα λόγια»

O Τόνι Σαβέφσκι δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις στην καθιερωμένη εβδομαδιαία του συνέντευξη Τύπου σχετικά με τη βελτίωση της ομάδας, με τον ίδιο να επιχειρεί σε πολλές περιπτώσεις να προσγειώσει τους πάντες.

Τόνισε ότι η Ομόνοια έκανε απλά δύο καλά παιχνίδια (σ.σ. με ΑΕΚ και Δόξα) και πως υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη.

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» μίλησε για τη Νέα Σαλαμίνα, το επερχόμενο πρόγραμμα, τον Αλίπιο, τον Γκίκιεβιτς, την άμυνα και τον Ράουφμαν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τόνι Σαβέφσκι:
Η αρχική του δήλωση: «Έχουμε τη Νέα Σαλαμίνα, έναν αντίπαλο που τα τελευταία παιχνίδια έχει πάρει πολύ καλά αποτελέσματα απέναντι σε άξιους αντιπάλους. Το έργο μας θα είναι δύσκολο. Η ομάδα είναι πολύ καλή αμυντικά, με κόντρα επιθέσεις και θέλει πολύ προσοχή. Με σεβασμό και χωρίς φόβο. Είμαστε φαβορί, αυτό είναι δεδομένο, αλλά στα χαρτιά δεν παίζει κανένα ρόλο. Ελπίζουμε να είμαστε στα επίπεδα που θέλουμε και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Πρώτη φορά είπατε ότι είστε φαβορί. Νιώθετε περισσότερη αισιοδοξία; «Πάντα είμαστε φαβορί, με οποιαδήποτε ομάδα. Απλά τώρα το χρησιμοποίησα αυτό. Νιώθω τα ίδια, επειδή το ποδόσφαιρο είναι μια πάνω, μια κάτω. Πρέπει να κρατάς τη σταθερότητα και να είσαι σοβαρός και προσγειωμένος. Πάντα η Ομόνοια είναι καταδικασμένη, ότι και να συμβαίνει, είναι φαβορί».

Τι άλλαξε και βλέπουμε βελτιωμένη την Ομόνοια; «Δεν άλλαξε τίποτα. Ήρθαν οι φάσεις, σκοράραμε, αυτό. Πολλές φορές αλλάζει προς τα θετικά, αλλά δεν πρέπει να ενθουσιαζόμαστε. Για όλους ισχύει αυτό, όχι μόνο για μας».

Πριν ένα μήνα το κλίμα ήταν ακριβώς το αντίθετο. Θεωρείτε επιφανειακή τη σημερινή προσέγγιση:«Εύκολα αλλάζουμε τη διάθεση μας, προσωπικά για μένα και για όλους εμάς. Για μένα δεν έχει αλλάξει τίποτα. Το κακό αλλάζει προς το καλό και το αντίθετο. Δεν υπάρχει μια φόρμουλα σταθερή. Να υπάρχει υπομονή, είτε είναι ο Σαβέφσκι, είτε όχι και ισχύει για όλους μας».

Στις προπονήσεις οι παίκτες είναι προσγειωμένοι; «Προσγειωμένοι, δεν έχει αλλάξει τίποτα, δεν γίναμε σούπερ ομάδα, ψαχνόμαστε να σταθούμε σ’ αυτό το επίπεδο. Θέλει να είσαι προσγειωμένος. Στις προπονήσεις είναι προσγειωμένοι».

Ο κόσμος περιμένει πως έρχεται εύκολο πρόγραμμα. «Είναι καλό αυτό πολλές φορές ο κόσμος που σπρώχνει τον εαυτό του και την ομάδα περισσότερο. Πολλές φορές λειτουργεί ως παγίδα. Από εκεί έρχεται η απογοήτευση και η στεναχώρια. Να λες ‘ήμουν φαβορί και έπρεπε να κερδίσω τη Σαλαμίνα’. Η Σαλαμίνα έχει κερδίσει δύο φαβορί, δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος. Απλά να έχουμε καλύτερη διαχείριση και να βλέπουμε τα πράγματα πιο προσγειωμένα».

Αλλαγές στο πλάνο; «Θα δούμε».

Η αλλαγή προς το καλύτερο, οφείλεται στο ότι κατασταλάξετε στο ίδιο σχήμα; «Όταν έχεις μια επιτυχία, όλα παίζουν ρόλο. Όταν δεν πάει η ομάδα καλά, όλα σου φταίνε».

Το γκολ είναι θέμα σέντερ φορ; «Βλέπουμε ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και ποιοι παίζουν σέντερ φορ. Όλα είναι σχετικά. Δεν έτυχε ο σέντερ φορ να βάλει γκολ. Έκανε καλή δουλειά, είναι μέσα στο παιχνίδι. Και αυτός έχει μερίδιο από τα έξι γκολ. Είμαστε ικανοποιημένοι μαζί του (σ.σ. με τον Γκίκιεβιτς)».

Ο Αλίπιο είναι έτοιμος; «Όλοι είναι εκεί. Περιμένουμε από εκείνους που είναι μέσα και έξω. Είναι καλοί παίκτες, θέλουμε πολύ δουλειά και ταπείνωση και ο χρόνος θα δείξει».

Υπάρχει πλάνο με τη χρησιμοποίηση παικτών στην U21; «Υπάρχει ένα πλάνο, πρέπει να πάρουν κάποια παιχνίδια. Όλα αυτά έχουν σχέση. Δεν τα στήνουμε με καψόνια, αλλά για να έχουν παιχνίδια στα πόδια, για να συμμετέχουν μετά στην ενδεκάδα, την 18άδα. Έτσι πρέπει να το δούμε, αυτός είναι ο σκοπός».

Η άμυνα πως σας φαίνεται; «Δεν μας αρέσει να ευλογούμε τα γένια μας. Αυτά είναι πράγματα που είναι καλά, ελπίζουμε να μην δεχθούμε γκολ στα επόμενα είκοσι παιχνίδια, θα ήμασταν ευχαριστημένοι. Αλλά στο ποδόσφαιρο αλλάζουν τα δεδομένα».

Η άμυνα δίνει τίτλους; «Είναι νωρίς να μιλάμε για τίτλους, καλό είναι η άμυνα να δίνουν βαθμούς. Ακούμε πολλούς επαίνους, δύο παιχνίδι κάναμε καλά, να μην λέμε μεγάλα λόγια».

Ήταν πλασματικά τα έξι γκολ; «Είναι άδικο για μια ομάδα όπως η Δόξα που δεν είναι για έξι γκολ. Ήταν καλό για μας, αλλά ο αντίπαλος δεν ήταν ομάδα για να δεχθεί έξι γκολ».

Η παρουσία του Ράουφμαν πως βοηθάει την ομάδα; «Τον Ράινερ τον γνωρίζετε περισσότερο από μένα. Η παρουσία του εκεί βοηθάει. Θα βρεθεί η φόρμουλα, οι λύσεις που χρειάζεται ο Μάρκο να βοηθήσει. Μόνο που είναι εκεί, βοηθάει η παρουσία του, σε πρώτη φάση. Δεν χρειάζεται να πούμε πιο αναλυτικά».

Source : http://www.24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου