Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Επανεξετάζονται τα παράπονα των ασθενών

Θα επανεξεταστούν τα παράπονα των ασθενών στα δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτήρια δεσμεύτηκε το Υπ. Υγείας ενώπιον της επιτροπής Υγείας της Βουλής.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκε το θέμα της εφαρμογής της νομοθεσίας για κατοχύρωση και προστασία των δικαιωμάτων των ασθενών. Όπως δήλωσε ο βουλευτής Αδάμος Αδάμου, οι λειτουργοί που στελεχώνουν τις επιτροπές αυτές εξέφρασαν παράπονα μεταξύ άλλων για απαξίωση τους και ελλιπή στελέχωση.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Αδάμος Αδάμου σημείωσε ότι μέσα από τη συζήτηση διαφάνηκε πόσο επιφανειακά και επιπόλαια αντιμετωπίζουμε το ζήτημα λέγοντας ότι το 2005 ψηφίστηκε η νομοθεσία και διαφάνηκε ότι οι πολίτες καταφεύγουν στις επιτροπές αυτές, ετοιμάζονται εκθέσεις και παραπέμπονται στο Υπουργείο Υγείας το οποίο διαχρονικά κωφεύει και ελάχιστες φορές δίνει απαντήσεις όπως είπε.

Ανέφερε ακόμη ότι ενώ καλύπτεται και ο ιδιωτικός τομέας ελάχιστες έως μηδενικές ήταν οι προσφυγές ασθενών για παράπονα στην επιτροπή παραπόνων.

Ο κ. Αδάμου είπε ότι η ενημέρωση των πολιτών για την χάρτα των δικαιωμάτων του είναι ελλιπής και επίσης οι επιτροπές αυτές απαξιώνονται πλήρως και πολλές φορές θεωρούνται από τους άλλους εργαζόμενους στα νοσοκομεία ως εχθρικές.

Ανέφερε επίσης ότι εκπρόσωπος του Υπ. Υγείας παραδέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα και δεσμεύτηκε να επανεξετάσει το ζήτημα και να επανέλθει με αλλαγές εντός τεσσάρων μηνών στην επιτροπή.

Πηγή: http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου