Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Στο εδώλιο και οι πελάτες πορνείας

Εκ βάθρων αλλαγές στο σύστημα καταπολέμησης της εμπορίας προσώπων προτείνει η Επίτροπος Διοίκησης, η οποία διαπιστώνει μια σειρά από σοβαρές παραλείψεις στον τρόπο πρόληψης και χειρισμού τέτοιων υποθέσεων. 

Η δίωξη και των πελατών είναι μια από τις εισηγήσεις της Επιτρόπου για να ελεγχθεί η πορνεία. Ασυνεννοησία αρμοδίων υπηρεσιών, υποτονική εξέταση υποθέσεων, θύματα χωρίς ψυχολογική υποστήριξη, διακινητές χωρίς τιμωρία, είναι μερικά από τα στοιχεία που καυτηριάζονται σε μια άκρως εμπεριστατωμένη έκθεση της Επιτρόπου για το θέμα της εμπορίας προσώπων στην Κύπρο.

Παρόλο που σημειώνεται ότι μετά την καταδίκη της Κύπρου από το ΕΔΑΔ στην υπόθεση Ράντσεβ, η χώρα μας ανέπτυξε ένα σαφώς βελτιωμένο νομοθετικό και θεσμικό πλαίσιο για την καταπολέμηση της εμπορίας προσώπων, εντούτοις αυτό δεν οδήγησε στην αποτελεσματική και επαρκή εφαρμογή του. 

«Και τούτο επειδή η κυρίαρχη νοοτροπία στην Κύπρο έναντι της αντιμετώπισης του προβλήματος της εμπορίας προσώπων, όχι μόνο στο ευρύ κοινό, αλλά δυστυχώς και σε μερίδα δημόσιων υπηρεσιών που καλούνται να το χειριστούν, εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από έλλειψη συνοχής και να ελαύνεται αλλά και να περιστρέφεται γύρω από ορισμένες στερεοτυπικές αντιλήψεις, δογματισμούς και προκαταλήψεις ως προς την πορνική βιομηχανία, τη συναίνεση των θυμάτων, την εκμετάλλευση της εργασίας και την παράνομη μετανάστευση, σημειώνει με έμφαση η Επίτροπος. Η Επίτροπος Ελίζα Σαββίδου, εισηγείται μέτρα για βελτίωση του συστήματος.

Πηγή: http://www.philenews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου