Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Έκκληση ΑΚΕΛ προς Κενεβέζο

Έκκληση απευθύνει το ΑΚΕΛ στον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Κενεβέζο να προσέλθει σε ουσιαστικό διάλογο για τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τον τομέα της Παιδείας, όπως ο κατάλογος διοριστέων, καθώς και να προχωρήσει σε άμεση αποπαγοποίηση των μονίμων θέσεων και προαγωγών εκπαιδευτικών.

Σε δηλώσεις του σήμερα στο ΑΚΕΛ, ο Επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας της Κεντρικής Επιτροπής Χρίστος Χριστοφίδης ανέφερε ότι «ο χρόνος που έχει δοθεί για το διάλογο γύρω από το ζήτημα της πρότασης για τον κατάλογο διορισίμων δεν είναι επαρκής». Πρόσθεσε ότι «ο Υπουργός Παιδείας δεν έχει ακόμα απαντήσει στην επιστολή που εμείς στείλαμε με μια σειρά ερωτημάτων ζητώντας στοιχεία και δεδομένα για να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε μια ουσιαστική θέση και μια ουσιαστική πρόταση προς το Υπουργείο Παιδείας».

Εξέφρασε τη λύπη του γιατί «ο τρόπος που το Υπουργείο Παιδείας χειρίζεται το θέμα δημιουργεί αχρείαστες εντάσεις και συγκρούσεις σε ένα θέμα που έπρεπε και μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο συναίνεσης μεταξύ όλων των πολιτικών δυνάμεων και των εκπαιδευτικών οργανώσεων, με αποτέλεσμα σε μια χρονιά που ήδη κυλά με πολλά προβλήματα στον τομέα της παιδείας να προστίθεται ακόμα ένα, με τον κίνδυνο μάλιστα και απεργιακών πλέον κινητοποιήσεων».

«Η επιμονή να μην υπάρξει ουσιαστικός διάλογος δεν δημιουργεί μόνο κινδύνους για πρόχειρες διευθετήσεις σ’ ένα τόσο σημαντικό θέμα, αλλά γεννά και πολλά ερωτηματικά», ανέφερε.

Ο κ. Χριστοφίδης υπενθύμισε ακόμη ότι κανένα πολιτικό κόμμα ή οργάνωση δεν έχει συμφωνήσει με την πρόταση του Υπουργού Παιδείας ως έχει. Από μόνο του, είπε, «αυτό το δεδομένο αποδεικνύει την ανάγκη επιτέλους να κάτσουμε όλοι γύρω από ένα τραπέζι για ικανό χρονικό διάστημα, να κάνουμε ουσιαστικό διάλογο, για να διαμορφώσουμε μια πρόταση, χωρίς κενά ή με τα λιγότερα δυνατά κενά, μια πρόταση εκσυγχρονισμού του καταλόγου και όχι να εξαντλούμαστε στην ανταλλαγή χαρτιών, χωρίς μάλιστα να έχουμε ενώπιον μας την απαιτούμενη πληροφόρηση».

«Απευθύνουμε έκκληση για ουσιαστικό διάλογο τόσο στο ζήτημα του καταλόγου διορισίμων, όσο και σε όλα τα σοβαρά ζητήματα που έχουμε ενώπιον μας στον τομέα της παιδείας», είπε ο κ. Χριστοφίδης, προσθέτοντας ότι «απευθύνουμε έκκληση για άμεση αποπαγοποίηση τόσο των μονίμων θέσεων στη δημοτική και στη μέση εκπαίδευση όσο και των προαγωγών γενικότερα στην εκπαίδευση».

Source : www.politis.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου