Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Λίστα-φωτιά «καίει» πολιτικούς για διαγραφές χρεών

- Η Επιτροπή Θεσμών παρέλαβε τρεις φακέλους με στοιχεία για διευκολύνσεις δανείων και διαγραφές
- Στο μικροσκόπιο και τα «χρυσά» μπόνους ανώτερων τραπεζικών στελεχών
- Δ. Συλλούρης: Επιβεβαιώνει την ύπαρξη των φακέλων

Τρεις φακέλους με στοιχεία που «καίνε» πολιτικούς και τραπεζικά στελέχη κατέθεσε χθες η Τράπεζα Κύπρου στην Επιτροπή Θεσμών αναφορικά με το ζήτημα της διαγραφής χρεών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», στα χέρια της κοινοβουλευτικής Επιτροπής βρίσκονται πλέον τρεις ογκώδεις φάκελοι με κατηγοριοποιημένα στοιχεία που ετοίμασε το Τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου της Τράπεζας Κύπρου.

Ο πρώτος αφορά χορηγήσεις και διαγραφές δανείων προς συμβούλους της Τράπεζας Κύπρου, ο δεύτερος διαγραφές χρεών για πολιτικούς και άλλα σημαντικά πρόσωπα της δημόσια ζωής και ο τρίτος τα «χρυσά» μπόνους που καταβλήθηκαν σε ανώτερα στελέχη της τράπεζας.

Όσον αφορά το θέμα διευκολύνσεων σε δάνεια δημοσιογράφων και καναλαρχών για την περίοδο 2006-2011, η Τρ. Κύπρου απαντάει πως δεν προκύπτει τέτοιο ζήτημα.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών, σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου δημοσιεύματος, δεν αρνήθηκε την ύπαρξη των στοιχείων, όμως τόνισε πως ακόμα δεν έχουν ανοιχτεί οι φάκελοι. Διαβεβαίωσε πάντως πως θα εξεταστούν τα στοιχεία με την αρμόζουσα προσοχή.

Υπενθυμίζεται ότι τα εν λόγω δεδομένα είχαν ζητηθεί από την Τρ. Κύπρου, κατόπιν συνεδρίας της Επιτροπής Θεσμών στις 15 Οκτωβρίου 2013. Τότε ο κ. Συλλούρης είχε κάνει αναφορά σε στοιχεία για μπόνους τραπεζικών διοικητικών στελεχών που μοιράζονταν απλόχερα, χωρίς συγκεκριμένη πολιτική.

Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου