Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Καθυστέρησαν οι πληρωμές σε συνταξιούχους

Αναστάτωση προκλήθηκε ανάμεσα σε συνταξιούχους, εξ αιτίας της καθυστέρησης κατάθεσης των χρημάτων της σύνταξης τους.

Ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Θεοφάνης Τρύφωνος, εξήγησε ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε τεχνικούς λόγους και διαβεβαίωσε ότι τα χρήματα των συνταξιούχων θα κατατεθούν εντός της ημέρας στους λογαριασμούς τους.

Σύμφωνα με τον κ. Τρύφωνος, λόγω φόρτου εργασίας η Κεντρική Τράπεζα δεν έστειλε χθες βράδυ την εντολή πληρωμής για συγκεκριμένα αρχεία, με αποτέλεσμα κάποιοι εκ των συνταξιούχων να μην πληρωθούν το πρωί, όπως συνηθίζεται.

Πρόσθεσε ωστόσο, ότι η έγκριση δόθηκε σήμερα, και επομένως εντός της ημέρας θα γίνει κανονικά η πληρωμή.

Δεν απαντούν τηλέφωνα…

Ερωτηθείς σχετικά με τα παράπονα του κόσμου για το γεγονός ότι κανείς δεν απαντάει τα τηλέφωνα στο γραφείο κοινωνικών ασφαλίσεων, ο κ. Τρύφωνος παραδέχθηκε ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα λόγω της έλλειψης προσωπικού, την στιγμή που ο φόρτος εργασίας αυξάνεται.

Μόνο στις αρχές του μήνα αφυπηρέτησαν τουλάχιστον 22 πρόσωπα, οι πλείστοι εξ αυτών με πρόωρη αφυπηρέτηση, τόνισε ο κ. Τρύφωνος, προσθέτοντας πως το υπουργείο προσανατολίζεται στο να επιλύσει τουλάχιστον το πρόβλημα στο κομμάτι του τηλεφωνικού κέντρου, με την αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα.

Πηγή: http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου