Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Παγωμένος ο χειμώνας για τον τουρισμό της ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου

Απογοητευτικά τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα για τον χειμερινό τουρισμό της Ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου. Μόνο 22 τουριστικές κλίνες θα παραμείνουν ανοιχτές για φέτος το χειμώνα. Μέτρα για προσέλκυση χειμερινού τουρισμού λαμβάνει η τοπική Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής.

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για το χειμερινό τουρισμό για την Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου, τη φετινή χρονιά. Ως εκ τούτου, οι ιθύνοντες μελετούν συγκεκριμένα μέτρα τόνωσης του χειμερινού τουρισμού κατά την περίοδο Νοεμβρίου-Μαρτίου.

Όπως ανέφερε στο newsit.com.cy ο πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής της Ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώσρτου, Λάκης Αβρααμίδης, για φέτος το χειμώνα δυστυχώς ο τουρισμός θα βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα αφού η αγορά της Ρωσίας παραμένει ακόμη κλειστή λόγω και της άρνησης της Ρωσίας για απευθείας πτήσεις προς την Κύπρο, κάτι το οποίο θα εξασφάλιζε ένα «χρυσό χειμώνα» για το νησί μας και πιο συγκεκριμένα για την επαρχία Αμμοχώστου.

Μόνο 22 τουριστικές κλίνες θα παραμείνουν ανοιχτές το χειμώνα

Με την έναρξη της χειμερινής τουριστικής περιόδου που ξεκινά από τον Νοέμβριο και διαρκεί μέχρι τον Μάρτιο, θα παραμείνουν ανοιχτές μόνο 22 τουριστικές κλίνες οι οποίοι θα καλύψουν την διαμονή των ξένων τουριστών που θα επιλέξουν την Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου για να περάσουν τις διακοπές τους. Σύμφωνα με τον κ. Αβρααμίδη ο αριθμός των 22 κλινών που θα παραμείνουν ανοιχτές σε Αγία Νάπα- Πρωταρά και Παραλίμνι δεν είναι ικανοποιητικός αριθμός και όπως προβλέπουμε και με τις εξελίξεις σε ότι αφορά τις πτήσεις από την Ρωσία, ο φετινός χειμώνας θα είναι δύσκολος γαι τον τουρισμό.

Source : www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου