Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Έτριξαν τα δόντια οι τροικανοί

Εξηγήσεις ζητεί η τρόϊκα για τον τρόπο μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων και την επίτευξη του στόχου που έχει τεθεί στο πρόγραμμα. Έτριξαν τα δόντια οι τροϊκανοί για τη μή εφαρμογή ευρωπαϊκών οδηγιών.

Η τρόϊκα ενημερώθηκε χθες από τεχνοκράτες του Υπουργείου Οικονομικών για το θέμα της μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων κατά 4,500 άτομα που είναι ο στόχος που έχει τεθεί και πρέπει να εκπληρωθεί μέχρι το τέλος του προγράμματος το 2016.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Τρόϊκα ζήτησε από τους τεχνοκράτες του Υπουργείου Οικονομικών προβλέψεις για τις αναμενόμενες αφυπηρετήσεις δημοσίων υπαλλήλων. Οι τροϊκανοί θεωρούν ότι δεν θα εκπληρωθεί ο στόχος των 4,500 χιλιάδων και εκτιμούν ότι θα μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων στις 3,500 μέχρι το 2016. Οι τεχνοκράτες του Υπουργείου Οικονομικών αντέκρουσαν τη θέση αυτή των τροϊκανών λέγοντας ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον δημοσίων υπαλλήλων για να αφυπηρετήσουν πρόωρα και ο στόχος είναι εφικτός.

Κοινοτικές οδηγίες που έπρεπε να είχαμε εφαρμόσει
Πρόκειται για ευρωπαϊκή οδηγία που προβλέπει σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων για επαγγελματικούς κλάδους όπως οι κατασκευές, τα ταξιδιωτικά γραφεία, εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων και γραφεία εξεύρεσης εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τρόϊκα εξέφρασε δυσφορία από τη μή εφαρμογή των νομοθετικών ρυθμίσεων της συγκεκριμένης κοινοτικής οδηγίας, λέγοντας ότι θα έπρεπε να είχαν εφαρμοστεί τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Οι τροϊκανοί ενημερώθηκαν και για την αναδιάρθωση των Κυπριακών Αερογραμμών και την επίπτωσή της στα δημόσια οικονομικά. Περαιτέρω το απόγευμα οι τρόϊκα ζήτησε να τις παραδοθούν καταστάσεις με τα περιουσιακά στοιχεία των ημικρατικών οργανισμών, των δήμων και του κεντρικού κράτους. Στις πέντε το απόγευμα οι τροϊκανοί βρέθηκαν στο ΚΕΒΕ όπου συζήτησαν το θέμα των κλειστών επαγγελμάτων και των επαγγελμάτων στον τουριστικό τομέα.

Στην Κεντρική Τράπεζα πέραν της συζήτησης για την Ελληνική Τράπεζα, η διεύθυνση της Alpha Bank παρουσίασε στην Τρόϊκα την κατάσταση όπως διαμορφώθηκε με την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων.
Εκπρόσωποι εταιρειών ανάπτυξης γής ενήμέρωσαν το κλιμάκιο για τα προβλήματα και τις προοπτικές του κλάδου ενώ αργά το απόγευμα η τρόϊκα ενημερώθηκε από τον Σύνδεσμο Εμπορικών Τραπεζών για θέματα του τραπεζικού τομέα.

- Source : http://www.sigmalive.com/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου