Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Champions League - Οι αριθμοί του Champions League

Πολλά και διάφορα είναι τα ρεκόρ που σημειώθηκαν χθες το βράδυ, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Champions League.

** Η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι η μόνη ομάδα με τρεις νίκες τη φετινή σεζόν. Στην ιστορία του Champions League, οι σύλλογοι που ξεκίνησαν με τρεις νίκες στους ομίλους πάντα περνούσαν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

*** Για δεύτερη φορά στην καριέρα του ο Ζοσέ Μουρίνιο αποχώρησε με νικητήριο 3-0 από το γήπεδο της Σάλκε, αφού η Πόρτο το 2004 είχε επικρατήσει με το ίδιο σκορ της Μονακό στον τελικό του Champions League.

*** Μάλιστα, αυτή η νίκη ήταν η πρώτη του Πορτογαλικού τεχνικού σε εκτός έδρας ματς στην Ευρώπη κόντρα σε κάποια γερμανική ομάδα. Τις προηγούμενες έξι είχε γνωρίσει μόνο ήττες.

*** Η Στεάουα Βουκουρεστίου έκανε ρεκόρ στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αφού δεν έχει καταφέρει να κερδίσει σε 12 σερί εντός έδρας αγώνες.

*** Το 1-1 αποτελεί αποτέλεσμα ρεκόρ στα μεταξύ τους παιχνίδια της Μίλαν και την Μπαρτσελόνα στο Champions League, ενώ κάτι ανάλογο είχε συμβεί με τα ζευγάρια Τσέλσι/Λίβερπουλ και Μπαρτσελόνα/Τσέλσι.

*** Δεκαεπτά γκολ έχει πετύχει η Νάπολι στο Champions League, όμως μόλις ένα από αυτά προέρχεται από Ιταλό ποδοσφαιριστή (Ινσίνιε).

*** Ο Φερνάντο Τόρες έφτασε τα 8 γκολ με τη φανέλα της Τσέλσι στο Champions League, όσα δηλαδή είχε πετύχει και με την αντίστοιχη της Λίβερπουλ.

*** Ο Ντιέγκο Κόστα έγινε ο τέταρτος παίκτης της Ατλέτικο Μαδρίτης που σκοράρει δύο γκολ στο πρώτο του παιχνίδι στο Champions League. Ένας από τους προηγούμενους ήταν ο τωρινός του προπονητής, Ντιέγκο Σιμεόνε, ο Εσνάιντερ και ο Σέρχιο Αγουέρο.

*** Από χθες ο Λιονέλ Μέσι μετράει έξι γκολ κόντρα στη Μίλαν, όσα δηλαδή έχει σημειώσει απέναντι σε Άρσεναλ και Λεβερκούζεν. Επίσης, ανάλογη επίδοση έχει και ο Γουέιν Ρούνεϊ.

*** Ο Ρομπίνιο κατάφερε να σκοράρει για τη Μίλαν, ύστερα από ασίστ του Κακά. Αυτή η ασίστ ήταν η πρώτη για τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό στο Champions League μετά τον Νοέμβριο του 2007, στο ισόπαλο (1-1) ματς των «ροσονέρι» κόντρα στη Μπενφίκα.

*** Η κόκκινη κάρτα του Ερέρα (της Πόρτο) είναι η γρηγορότερη αποβολή ποδοσφαιριστή στην ιστορία του Champions League.

Source : http://www.24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου