Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Τροποποίηση του Συντάγματος για οικονομική αυτονόμηση της Βουλής

Τροποποίηση του Συντάγματος ώστε να καταστεί δυνατή η οικονομική αυτονόμηση της Βουλής των Αντιπροσώπων προωθεί η Προεδρία του νομοθετικού σώματος μετά την θετική καταρχήν αντίδραση της Κυβέρνησης στην έγερση του θέματος από τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου.

Την εξέλιξη αυτή ανακοίνωσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Πρόεδρος της Βουλής σε σημερινή ενημερωτική συνάντηση. Με την αυτονόμηση, η Βουλή θα συνεχίσει να καταρτίζει τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, αλλά αυτός δεν θα τίθεται πλέον υπό την έγκριση του Υπουργείου Οικονομικών και της Κυβέρνησης.


Οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες ενημερώθηκαν επίσης ότι προωθείται η θεσμοθέτηση ως επισήμου πλέον οργάνου της σύσκεψης αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων και αναμένεται εντός των προσεχών εβδομάδων σχετική απόφαση.


Ενημέρωση έγινε και για την προωθούμενη αύξηση των μέτρων ασφάλειας του Κοινοβουλίου, στη βάση μελέτης που ετοίμασε η Αστυνομία. Τα νέα μέτρα ασφάλειας θα εφαρμοστούν τόσο με εγκατάσταση μηχανημάτων και δημιουργία άλλων υποδομών όσο και με ενίσχυση των ακολουθούμενων διαδικασιών για την είσοδο προσώπων εντός του κτηρίου του Κοινοβουλίου.


Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε επίσης στη διαδικασία συζήτησης και ψήφισης του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2014, ανακοινώνοντας ότι η συζήτηση και η ψηφοφορία από την Ολομέλεια εκτιμάται ότι θα γίνει στα μέσα Δεκεμβρίου.


Source : www.kathimerini.com.cy


ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου