Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Βία κατά των διαιτητών; Αφαίρεση τριών βαθμων, για αρχή! (ισχύει και για φιλικά)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ κατά την διάρκεια της χθεσινής του συνεδρίας, αποφάσισε ομόφωνα να προστεθεί στους Πειθαρχικούς Κανονισμούς το πιο κάτω άρθρο με άμεση ισχύ:


10.2 (ιζ)

«Σε περίπτωση που οποιαδήποτε μερίδα οπαδών, οποιασδήποτε ομάδας και/ή οποιοδήποτε μέλος ή μέλη Διοικητικού Συμβουλίου και/ή οποιοσδήποτε υπάλληλος σωματείου χειροδικήσει ή ασκήσει βία κατά διαιτητών εντός σταδίου και σαν αποτέλεσμα, τραυματίσει διαιτητή, τότε το Σωματείο που το εν λόγω άτομο ή άτομα εκπροσωπούν ή υποστηρίζουν παραπέμπεται στην Δικαστική Επιτροπή, για τιμωρία.

Η τιμωρία θα περιλαμβάνει υποχρεωτικά αφαίρεση τριών (3) βαθμών την πρώτη φορά, πλέον πρόστιμο και οποιαδήποτε άλλη πρόσθετη των πιο πάνω τιμωρία, αποφασίσει η Δικαστική Επιτροπή.

Για κάθε επόμενη φορά η Δικαστική Επιτροπή θα αφαιρεί περισσότερους από τρεις (3) βαθμούς.

Η τιμωρία αυτή επιβάλλεται στο Σωματείο πέραν της οποιασδήποτε πιθανής τιμωρίας επιβληθεί σε άτομο ή άτομα, αναφορικά με το ίδιο αδίκημα

Η ποινή αυτή θα ισχύει και για φιλικούς αγώνες. Αν ο φιλικός αγώνας διεξαχθεί εντός της περιόδου που διεξάγεται το Πρωτάθλημα η αφαίρεση βαθμών θα γίνεται από αυτό το Πρωτάθλημα.

Αν το φιλικό διεξαχθεί μετά την λήξη του Πρωταθλήματος και πριν την έναρξη του νέου, η αφαίρεση βαθμών θα γίνεται από το νέο Πρωτάθλημα».

- Source: http://www.tothemaonline.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου