Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Στα "σκαριά" νέο σχέδιο για ανέργους

Το Υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται σχέδιο ώστε οι ξενοδοχειακοί υπάλληλοι να κάνουν πρακτική εξάσκηση σε ξενοδοχεία που δεν θα κλείσουν για το χειμώνα, ενώ θα προκηρυχτεί και πάλι το σχέδιο για τους άνεργους πτυχιούχους, δήλωσε σήμερα η αρμόδια Υπουργός Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Σε δηλώσεις στο περιθώριο ημερίδας με θέμα «Ο Τουρισμός στην Κύπρο» που διοργάνωσε σε παραλιακό ξενοδοχείο της Λάρνακας το ΚΥΚΕΜ, η Υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι «ο τουρισμός σήμερα στηρίζει την οικονομία μας, τα θετικά αποτελέσματα φέρνουν ελπίδα και είναι πολύ σημαντικό όλοι μαζί να στηρίξουμε τον τουρισμό».

Σε ερώτηση αναφορικά με τους ανέργους που θα προκύψουν στην τουριστική βιομηχανία με το τέλος της θερινής σαιζόν, η κ. Αιμιλιανίδου απάντησε πως το Υπουργείο επεξεργάζεται ένα σχέδιο για την υλοποίηση του οποίου συνεργάζεται με όλους τους αρμόδιους φορείς. Στόχος του σχεδίου αυτού, είπε είναι να βρεθεί ένας τρόπος ώστε διάφορα ξενοδοχεία να παραμείνουν ανοικτά ώστε οι υπάλληλοι να μπορούν να κάνουν πρακτική εξάσκηση, αφού θα βρίσκονται σε αναστολή εργασίας λόγω του κλεισίματος των ξενοδοχείων για τη χειμερινή περίοδο.

Ανέφερε ακόμα ότι «η λύση του προβλήματος αυτού ουσιαστικά είναι η επέκταση της τουριστικής περιόδου και για το συγκεκριμένο θέμα γίνονται τεράστιες προσπάθειες γιατί είναι πολύ σημαντικό».

Σε παρατήρηση ότι για να επεκταθεί η τουριστική περίοδος χρειάζεται επίλυση του προβλήματος της φιλελευθεροποίησης των πτήσεων από Μόσχα και Αγία Πετρούπολη, η Υπουργός είπε πως «αυτό είναι ένα θέμα για το οποίο γίνονται όλες οι προσπάθειες. Ηδη φέτος έχει επεκταθεί η τουριστική περίοδος κατά δύο εβδομάδες, αλλά η σημασία και αυτές οι προσπάθειες που γίνονται, είναι για μεγαλύτερη επέκταση».


Σε ερώτηση για το θέμα των άνεργων πτυχιούχων, η Υπουργός απάντησε πως «ήδη είμαστε στο στάδιο όπου θα προκηρύξουμε ξανά το σχέδιο για τους άνεργους πτυχιούχους, το οποίο είχε μια πολύ μεγάλη επιτυχία.

Δυόμιση χιλιάδες άνεργοι πτυχιούχοι απασχολούνται σήμερα σε επιχειρήσεις, σε Δήμους, σε Κοινότητες και το δημόσιο και είναι μία ανάσα σ’ αυτούς όλους τους νέους μας που πραγματικά χρειάζονται όλη τη βοήθεια μας» .

Source : www. politis.com.cy

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου