Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Δεν παραιτείται ο Δημητριάδης – Συνεχίζονται οι απειλές κατά της ζωής του

- Τι αποκαλύπτει στενός συνεργάτης του στο newsit.com.cy
- Αν δεν λάμβανε ELA η Λαϊκή θα κατέρρεε το κράτος
- Πριν το bail in η Λαϊκή ήταν φερέγγυα
- Ταυτόσημες οι θέσεις Διοικητή και Γεωργιάδη για οικονομία



«Δεν σκέφτομαι να παραιτηθώ παρά τις έντονες πιέσεις και απειλές που δέχομαι» διαμηνύει προς πολλούς αποδέκτες, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης, δια στόματος στενού συνεργάτη του, που μίλησε στο newsit.com.cy.

Σύμφωνα με τους ίδιους κυκλους απο το στενό περιβάλλον του Διοικητής, ο Κεντρικός Τραπεζίτης συνεχίζει να δέχεται απειλές κατά της ζωής του, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει από πού προέρχονται οι απειλές.

Παράλληλα επανέλαβε ότι ο κ. Δημητριάδης δεν προτίθεται να παραιτηθεί από τη θέση παρά την απόλυτη «μοναξιά» που εισέπραξε από επτά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΚΤ, ακόμη και από τον Νίκο Κωσταντίνου τον οποίο είχε διορίσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Οι ίδιοι στενοί συνεργάτες του κ. Δημητριάδη σημείωσαν ακόμη ότι «οι δηλώσεις και τα αρνητικά σχόλια που γίνονται δημοσίως εις βάρος του Διοικητή, έρχονται σε αντίθεση με τη Συνθήκη της ΕΚΤ» ενώ προειδοποίησε ότι «δίνεται η εντύπωση προς τους εταίρους της Κύπρου στο εξωτερικό ότι δεν σεβόμαστε τους θεσμούς, γεγονός που δεν επιτρέπει τη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος».

Ευέλικτος Αναστασιάδης

Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, θα αποδεχθεί το αίτημα του κ. Δημητριάδη για τετ α τετ συνάντηση χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρο Αναστασιάδη «ως ευέλικτο πολιτικό», ενώ επεσήμανε ότι ούτε με τον ΥΠΟΙΚ δεν υπάρχει διαφορά απόψεων, μεταξύ των δύο ανδρών, επί της ουσίας των οικονομικών θεμάτων.

Παρά ταύτα εξέφρασε την άποψη ότι η Τρ. Κύπρου που είναι το κλειδί για να πάει καλά η οικονομία του τόπου, θα καταφέρει τελικά να βγει από τα αδιέξοδα.

Ξεκαθάρισε ακόμη ότι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι παρακολουθούν από μόνο τους, το τι γίνεται στην Κύπρο και δεν χρειάζονται από κανένα τους υποδείξει τι πρέπει να πράξουν.

Φερέγγυα η Λαϊκή πριν το bail-in

Χαρακτηρίζει επίσης άδικες τις κατηγορίες εναντίων του κ. Δημητριάδη, για την έκτακτη ρευστότητα της Λαϊκής Τράπεζας, υπογραμμίζοντας ότι εάν δεν ελάμβανε την περίοδο εκείνη ELA η Λαϊκή, θα κατέρρεε το κράτος.

«Η Λαϊκή τη συγκεκριμένη περίοδο και πριν το bail in, δεν ήταν αφερέγγυα διότι είχε την προοπτική του προγράμματος. Αν ήταν αφερέγγυα δε θα επέτρεπε η ΕΚΤ την άντληση ρευστότητας μέσω του (Emergency Liquidity Assistance – Επείγουσα Παροχή Ρευστότητας)».

Αν τότε δεν ελάμβανε στήριξη η Λαϊκή και κατέρρεε το τραπεζικό σύστημα τότε θα συμπαρέσερνε και το κράτος θα χρεοκοπούσε η Κύπρος και θα υποχρεωνότανε να εγκαταλείψει της ΕΕ και τη ζώνη του ευρώ με όλα τα επακόλουθα ενός κράτους που βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη.

Source : www.newsit.com.cy

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΥΠΡΟΣ ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου