Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΔΗΚΟ: Δύσκολα για τον Ν. Παπαδόπουλο - Επανεκλέγεται ο Μ. Κάρογιαν

- Χάνει έδαφος ο Νικόλας Παπαδόπουλος
- Διαψεύδονται οι πληροφορίες για πυρά από Κάρογιαν κατά Μάρκου Κυπριανού
- Χάος επικρατεί στο ΔΗΚΟ
- Στο φουλ οι μηχανές των εκλογικών επιτελείων των υποψηφίων

Η μάχη για την προεδρία του ΔΗΚΟ έχει προκαλέσει τριγμούς μεταξύ Νικόλα Παπαδόπουλου και Μάριου Καρογιάν.

Αν και το προχθεσινό συνέδριο του ΔΗΚΟ θέλει – για κάποιους – να στέλλει ένα μήνυμα για την Προεδρία του κόμματος στο εκλογικό του συνέδριο την 1η Δεκεμβρίου, οι αριθμοί φαίνεται να αλλάζουν το σκηνικό.

Εσωκομματικές πηγές του ΔΗΚΟ και από τα δύο στρατόπεδα, θέλουν – με μετρήσεις – τους ΔΗΚΟϊκούς να ψηφίζουν Μάριο Κάρογιαν, κατά 58-60% ενώ ένα 38άρι απομένει για τον Νικόλα Παπαδόπουλο. Αν και ο κ. Καρογιάν δεν έχει ακόμη επίσημα δηλώσει την υποψηφιότητά του, καλά ενημερωμένες πηγές του troktiko.cyp ενημερώνουν το blog μας πως θα το πράξει αύριο.

Άλλες πληροφορίες του blog μας, θέλουν τους δύο άνδρες, αφού έχουν αναγνωρίσει εδώ και δύο βδομάδες τις «δεξαμενές» των ψηφοφόρων τους, να επικεντρώνονται στα ουδέτερα μέλη του κόμματος.

Δημοσιεύματα στον Τύπο που ήθελαν το στρατόπεδο Κάρογιαν να «πυροβολεί» κατά Μάρκου Κυπριανού, διαψεύδονται. Πηγή του blog μας που πρόσκειται στον κ. Κυπριανού, αναφέρει ξεκάθαρα πως όχι μόνο πρόκειται για παραπληροφόρηση, αλλά άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο ο κ. Κυπριανού να στηρίξει τον νυν Πρόεδρο του κόμματος για την επανεκλογή του στην Προεδρία του ΔΗΚΟ.  

Πάντως, το όλο σκηνικό φαίνεται να επηρεάζει και εσωκομματικά, ακόμη και τα επαγγελματικά στελέχη του κόμματος. Διάλογοι στους διαδρόμους και «πηγαδάκια» που συζητούν το θέμα, είναι η καθημερινή εικόνα που επικρατεί.

Τέλος, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι στο επιτελείο Κάρογιαν, όχι μόνο δεν επαναπαύεται αλλά  έχει φροντίσει να «πέσουν» στα χέρια του Νικόλα Παπαδόπουλου οι πιο πάνω αριθμοί που επανεκλέγουν τον Μ. Κάρογιαν στην προεδρία του ΔΗΚΟ. Το γεγονός έχει ταρακουνήσει ιδιαίτερα το επιτελείο Παπαδόπουλου, στο οποίο επικρατεί η νοοτροπία του «αν χάσουμε, θέλουμε τουλάχιστον να χάσουμε με ποσοστό 40%»

Έπεται η συνέχεια…

Ρεπορτάζ: Χ.Δ. για troktikocyp

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου