Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Υπ. Συγκοινωνιών: Ο τουρισμός θα δώσει ώθηση στην οικονομία

Ο τουριστικός τομέας έχει έμπρακτα αποδείξει ότι μπορεί να δώσει νέα ώθηση στην οικονομία του τόπου, το στοίχημα όμως αυτό είναι συλλογικό, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Τάσος Μητσόπουλος, επισημαίνοντας ότι "θα πρέπει να εργαστούμε όλοι μας, ώστε με συντονισμένες και στοχευμένες προσπάθειες να στηρίξουμε το τουριστικό μας προϊόν με στόχο την περαιτέρω αναβάθμισή του".

Σε χαιρετισμό του σε ημερίδα για τον τουρισμό στην Κύπρο, ο κ. Μητσόπουλος είπε ότι "το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, στο πλαίσιο πάντα των αρμοδιοτήτων αλλά και των δυνατοτήτων του, θα συνεχίσει να έχει σταθερή επιδίωξή του την περαιτέρω ενίσχυση του νευραλγικού αυτού τομέα της οικονομίας".

Ο κ. Μητσόπουλος, όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, σημείωσε ότι "κατά τη δύσκολη περίοδο που ακολούθησε το 1974, ο τομέας αυτός κατέστη η ατμομηχανή για την οικονομική ανασυγκρότηση του τόπου μας" και ότι "σήμερα, εν μέσω μιας εξαιρετικά δύσκολης για την πατρίδα μας περιόδου, ο τουριστικός τομέας καλείται για άλλη μια φορά να συμβάλει στις προσπάθειές μας για έξοδο από την κρίση".

Ανέφερε ότι η πολυδιάστατη υφή του τουρισμού υπαγορεύει τη συνεργασία και τον συντονισμό, όχι μόνο των κρατικών υπηρεσιών, αλλά πρώτιστα τη συνεργασία με τους φορείς του ιδιωτικού τομέα.

Όπως είπε, το Υπουργείο Συγκοινωνιών έχει θέσει ως βασική προτεραιότητά του τη σταδιακή υιοθέτηση της πολιτικής των ανοικτών αιθέρων με την απελευθέρωση των πτήσεων, με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου κατά τους χειμερινούς μήνες, ώστε να αντιμετωπιστεί η εποχικότητα.

Ο κ. Μητσόπουλος αναφέρθηκε σε διάφορες άλλες ενέργειες του Υπουργείου του, όσον αφορά τις πτήσεις προς την Κύπρο από διάφορες χώρες.

Αναφέρθηκε και στις προσπάθειες για προώθηση του χειμερινού τουρισμού, τη βελτίωση της υποδομής, και την προβολή της αρχαιολογικής κληρονομιάς και του πολιτισμού του τόπου.

Πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων πραγματοποιεί παρεμβάσεις και σε άλλους τομείς, όπως η συντήρηση και αναβάθμιση των δικτύων και υποδομών της χώρας, η λειτουργία ενός σύγχρονου και αξιόπιστου συστήματος δημόσιων μεταφορών, η βελτίωση των υπηρεσιών ταξί και της επαγγελματικής επάρκειας των οδηγών, και η διατήρηση υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στα αεροδρόμια και τους λιμενικούς χώρους.

Source : www.kaathimerini.com.cy 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟΣ ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου