Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Μειωμένος κατά 1 εκατομμύριο ο προϋπολογισμός του Δήμου Λεμεσού

Μειωμένα έσοδα κατά ένα εκατομμύριο, η ποσοστό 2,5% σε σχέση με πέρσι, προβλέπονται στον φετινό προϋπολογισμό του Δήμου Λεμεσού, η συζήτηση του οποίου ξεκίνησε την Τρίτη ενώπιον της Διαχειριστικής Επιτροπής.

Η ανάγκη αποδοχής των μειωμένων εσόδων, αποδίδεται αφενός στην περαιτέρω μείωση της κρατικής χορηγίας άλλα και στην αναπόφευκτη μείωση άλλων εισοδημάτων του Δήμου, που προέρχονται από την δραστηριότητα της αγοράς που βρίσκεται σε ύφεση, δήλωσε ο Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου.

Ο μειωμένος προϋπολογισμός ωστόσο, συμπλήρωσε ο Δήμαρχος, δεν δημιουργεί ανυπέρβλητες δυσκολίες για υλοποίηση των υπό εκτέλεση έργων. Διευκρίνισε όμως ο κ. Χρίστου, ότι η τοπική αρχή θα αδυνατεί πλέον να χρηματοδοτεί σημαντικά έργα ανάπτυξης.
Στην κατάληξη της αναφοράς του ο Δήμαρχος Λεμεσού, υπέδειξε πως και με μειωμένο προϋπολογισμό, θα καλυφθούν όλες οι ανάγκες περιλαμβανομένων και των δανείων που ανέρχονται στα 4 εκατομμύρια ευρώ, επισημαίνοντας πως ο Δήμος Λεμεσού είναι ίσως ο μόνος που δεν έχει σταματήσει να πληρώνει τις δόσεις για τα δάνεια που συσσωρεύτηκαν από πολλά χρόνια.

Source : www.kathimerini.com.cy

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου