Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Συνεχίζει η ιστορία – Ο Χ. Γεωργιάδης έδωσε τη μισθοδοσία του στη δημοσιότητα αλλά καμία αναφορά στα επιδόματα

- Δείτε τις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους
- «Κι όμως, τα επιδόματα είναι εκεί, κύριε υπουργέ» στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας του Πολίτη
- «Ενδιαφέρουσα από την άποψη ενημέρωσης του κοινού η μισθοδοσία που δόθηκε στη δημοσιότητα»

Τι κι αν ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης έδωσε την κατάσταση μισθοδοσίας του στη δημοσιότητα; Η εφημερίδα Πολίτης επιμένει για το θέμα με νέο δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Αναφορά μόνο στους μισθούς των υπουργών έκανε ο Χάρης Γεωργιάδης – Κι όμως, ανέγγιχτα τα επιδόματα».

Με αφορμή χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» με τίτλο «Ιερά τα επιδόματα των αξιωματούχων» και το οποίο ήθελε οι μισθοδοσίες των υπουργών και επιτρόπων, γενικών διευθυντών και χορηγείες στα κόμματα να μένουν «ανέγγιχτα ακόμα και στον σφιχτό προϋπολογισμό του 2014», ο Χάρης Γεωργιάδης δημοσίευσε την κατάσταση μισθοδοσίας του.

Θα ήθελα, είπε ο κ. Γεωργιάδης «να δώσω στη δημοσιότητα τη δική μου κατάσταση μισθοδοσίας η οποία ασφαλώς δεν διαφέρει από τη μισθοδοσία όλων των υπολοίπων Υπουργών, για να επιβεβαιωθεί εάν είναι οι απολαβές και τα επιδόματα των Υπουργών, των αξιωματούχων, ανέγγιχτα στις συνολικά 94 χιλιάδες ευρώ, όπως το δημοσίευμα αναφέρει, ή αν είναι περίπου κατά 40% μειωμένα», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σημείωσε πως στο δημοσίευμα αναφέρεται πως «τα επιδόματα των αξιωματούχων, των Υπουργών, παραμένουν ανέγγιχτα και ότι αθροίζονται σε 70 χιλιάδες ευρώ σε μισθό συν 24 χιλιάδες ευρώ σε επιδόματα»

.Η εφημερίδα Πολίτης, παρ’ όλα αυτά φαίνεται να μένει με αναπάντητα ερωτήματα και προκαλεί εκ νέου τον Υπουργό να δώσει απαντήσεις.

Συγκεκριμένα αναφέρει στο σημερινό δημοσίευμά της «Διότι ως προς το χθεσινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για το ότι δεν έχει πειραχθεί ούτε σεντ από τα κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού για το 2014 που αφορούν σε διάφορα παχυλά επιδόματα κρατικών αξιωματούχων και δημοσίων υπαλλήλων, δεν αναιρείται ούτε κόμμα».

Σε σχέση με τις χορηγίες κομμάτων, η εφημερίδα αναφέρει πως ο Χ. Γεωργιάδης τάσσεται υπέρ, έτσι ώστε «να μπορούν τα κόμματα να λειτουργούν χωρίς αδιαφανείς διαδικασίες και χορηγίες από άγνωστε πηγές.»

Εντούτοις, συνεχίζει η εφημερίδα «μέχρι την πλήρη εναρμόνιση με την έκθεση GRECO, η διατήρηση της χορηγίας το 2014 στα ίδια επίπεδα με φέτος είναι προκλητική μπροστά στις τόσες περικοπές από άλλα πιο σημαντικά κονδύλια.
Σημειώνουμε ότι το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας περιέχει σειρά από εισηγήσεις, κάτι με το οποίο επέλεξε η εφημερίδα να «κλείσει» το ρεπορτάζ της, προσθέτοντας μια στήλη, πλάι στη φωτογραφία του κ. Γεωργιάδη, με τίτλο «Επιπλέον εισηγήσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την κατάσταση μισθοδοσίας, οι ολικές ακάθαρτες αποδοχές του κ. Γεωργιάδη για το Σεπτέμβριο του 2013 ήταν 8.291,32 ευρώ. Οι ολικές αποκοπές ήταν 3.924,45 ευρώ. Από αυτές 1.202,76 ήταν φόρος εισοδήματος, 156,39 εισφορές στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, 248,74 εισφορά στο ταμείο συντάξεως χηρών, 187,70 έκτακτη εισφορά, 28, 96 έκτακτη εισφορά κορυφής, 493,36 εθελοντική αποκοπή αποδοχών, 563,81 αποκοπή 6,8% για το σχέδιο συνταξιοδότησης, 948,24 μείωση απολαβών και 94,49 ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Οι καθαρές του αποδοχές είναι 4,366,87 ευρώ.

Δείτε τις χθεσινές δηλώσεις του Χάρη Γεωργιάδη στο βίντεο που ακολουθεί:



Source : www.newsit.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ http://troktikocyp.blogspot.com/2013/10/4366.html


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου