Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Κωφάλαλο κορίτσι ζούσε τον εφιάλτη στα χέρια 84χρονου επί μία δεκαετία!

Ένα κωφάλαλο κορίτσι από το Πακιστάν, ήταν όμηρος επί μία δεκαετία από έναν 84χρονο και τη σύζυγό του. Το ζευγάρι είχε φέρει το παιδί από το Πακιστάν και το εκμεταλλευόταν για δέκα ολόκληρα χρόνια.

Το νεαρό θύμα που δεν μπορούσε να μιλήσει, να ακούσει, ούτε να γράψει υπέστη επανειλημμένους βιασμούς στα χέρια του Ilyas Ashar.

Υπό την απειλή της βίας το νεαρό κορίτσι έμενε στο υπόγειο του σπιτιού των Ashar, στο Μάντσεστερ. Εκεί ήταν στην ουσία η οικιακή βοηθός της οικογένειας, αφού φρόντιζε όλες τους τις δουλειές, καθώς και των φίλων τους.

Κι ενώ ο Ashar, την χρησιμοποιούσε για να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ορέξεις, την έβαζε παράλληλα να ζητιανεύει και εισέπραττε τα έσοδα, τα οποία υπολογίζονται σε 30.000 βρετανικές λίρες.

Το κορίτσι είχε φτάσει στη Βρετανία, από το Πακιστάν, σε ηλικία περίπου 9 με 10 ετών, χωρίς ωστόσο να είναι ακριβής η ημερομηνία γέννησής της.

Αυτό που χρίζει έρευνας είναι ότι όταν πέρασε από τον έλεγχο του αεροδρομίου, το διαβατήριο που είχε έλεγε ότι είναι 20.

Είναι απορίας άξιον πως οι ελεγκτές δεν παρατήρησαν κάτι ή δεν αντέδρασαν σε αυτήν την αναντιστοιχία.

Το θύμα, του οποίου τα στοιχεία δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, μπόρεσε να περιγράψει μόνο τα βασικά χαρακτηριστικά της πολυετούς ομηρίας της, αφού ειδικοί της έμαθαν, μετά την απελευθέρωσή της, τη βασική νοηματική γλώσσα.

Μετά από πολύμηνα μαθήματα της νοηματικής, το κορίτσι κατάφερε να εξηγήσει τι της συνέβαινε και να υπογράψει την καταγγελία σε βάρος του 84χρονου, τον οποίο αποκαλεί “ο κακός γέρος”.

Ο Ashar έχει συλληφθεί και κρατείται, ενώ αντιμετωπίζει μεγάλη ποινή φυλάκισης.

Οι αρχές ερευνούν την υπόθεση από το 2009, όταν με μορφασμούς, αφού δεν είχε άλλο τρόπο επικοινωνίας, κατάφερε να περιγράψει τι της συμβαίνει σε αστυνομικό που την εντόπισε στο υπόγειο της οικογένειας Ashar.

Το γενναίο θύμα έχει ήδη κάνει μία νέα αρχή στη ζωή της. Η ίδια είπε στην αστυνομία, η οποία παρακολουθεί την πορεία της, ότι μαθαίνει λογοτεχνία και αριθμητική, ενώ απολαμβάνει τον καθαρό αέρα στις βόλτες που κάνει.

Ο Ashar έχει πέντε παιδιά και μεγάλη ακίνητη περιουσία τόσο στη Βρετανία, όσο και στο Πακιστάν. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τις 13 κατηγορίες βιασμού που τον βαραίνουν.

Επιπλέον, κρίθηκε ένοχος και για την κατηγορία εμπορίας ανθρώπου, όπως και η 68χρονη γυναίκα του, η οποία επίσης κατηγορείται για ανθρώπινη εκμετάλλευση.

Ένοχη κρίθηκε και η 46χρονη κόρη του ζευγαριού, τραπεζική υπάλληλος, η οποία επίσης εκμεταλλευόταν οικονομικά την 23χρονη σήμερα, Πακιστανή.

Οι ποινές και των τριών δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί.

Ο επικεφαλής αστυνομικός, που έχει ασχοληθεί με την υπόθεσή της σημειώνει:

“Είναι αξιοθαύμαστη η στροφή που έκανε στη ζωή της. Ενώ όλη της ζωή ήταν ένα ανήμπορο θύμα έγινε μία δυναμική γυναίκα με αυτοπεποίθηση. Της αξίζει ο σεβασμός μας”.

Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου