Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Τραγικό αεροπορικό δυστύχημα στον ποταμό Μεκόνγκ - Νεκροί όλοι επιβάτες και το πλήρωμα

Ένα αεροσκάφος της "Lao Airlines" συνετρίβη σήμερα στον ποταμό Μεκόνγκ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 44 επιβάτες και μέλη του πληρώματός του, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊλάνδης.

"Είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες μας οι 44 άνθρωποι που επέβαιναν στο αεροσκάφος σκοτώθηκαν", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Σεκ Βαναμέτι. Μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν και πέντε Ταϊλανδοί.

Το δυστύχημα σημειώθηκε σε τμήμα του ποταμού που ανήκει στο Λάος, κοντά στο Πάξε της επαρχίας Τσαμπασάκ η οποία βρίσκεται πάνω στα σύνορα της χώρας αυτής με την Ταϊλάνδη και την Καμπότζη.

Ένα τηλεοπτικό κανάλι της Ταϊλάνδης πρόβαλε μια φωτογραφία ενός στροβιλοελικοφόρου αεροσκάφους ATR72, μισοβυθισμένου στα ρηχά νερά του ποταμού, με την ουρά κομμένη. Σε άλλο κανάλι μεταδόθηκαν εικόνες στις οποίες διακρίνονται πολλά πτώματα στην όχθη του ποταμού.

Η Lao Airlines είναι ο εθνικός αερομεταφορέας του Λάος και λειτουργεί από το 1976. Διαθέτει μόνο 14 αεροσκάφη, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι ελικοφόρα. Πραγματοποιεί δρομολόγια στο εσωτερικό της χώρας και λίγες διεθνείς πτήσεις, κυρίως στην Κίνα, την Καμπότζη, την Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ και τη Σιγκαπούρη.

Το αεροσκάφος, που μετέφερε 39 επιβάτες και πενταμελές πλήρωμα, πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από την πρωτεύουσα του Λάος Βιεντιάν στην πόλη Πάξε και κατέπεσε σε απόσταση περίπου οκτώ χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο, όπου επρόκειτο να προσγειωθεί.




Γάλλοι ανάμεσα στα θύματα

Ανάμεσα στα 44 θύματα, είναι τουλάχιστον επτά Γάλλοι, ανακοίνωσε από το Παρίσι ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς.

"Μόλις πληροφορήθηκα, προς μεγάλη μου θλίψη, την αεροπορική καταστροφή που έγινε στο νότιο Λάος και στην οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον επτά συμπατριώτες μας", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Φαμπιούς.

"Ζήτησα από τη γαλλική πρεσβεία στη Βιεντιάν να στείλει αμέσως μια αντιπροσωπεία στην περιοχή", πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι έχει συσταθεί μια ομάδα διαχείρισης κρίσεων στο υπουργείου.

Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου