Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Υποψηφιότητες για τα βραβεία ATP

Τα ATP World Tour Awards έχουν καθιερωθεί στο τέλος κάθε σεζόν στο ανδρικό tour και η φετινή ψηφορορία φαίνεται να είναι η πιο δύσκολη απ'όλες, στις βασικές κατηγορίες των βραβείων, όπως για παράδειγμα το Stefan Edberg Sportmanship Award που διεκδικούν οι Φέντερερ, Ναδάλ, Ντελ Πότρο και Φερέρ.

Το πιο σημαντικό βραβείο, κερδίζεται μέσα στο court και είναι αυτό του τενίστα που τερματίζει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Αυτό τον τίτλο "ATP World Tour No. 1" τον διεκδικούν οι Ράφαελ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς οι οποίοι στις τρεις εναπομείναντες εβδομάδες στο tour, θα διεκδικήσουν την κορυφή του κόσμου.

Ο Ναδάλ είναι υποψήφιος σε άλλες τρεις κατηγορίες. Για το "Stefan Edberg Sportmanship Award", που ψηφίζεται απ'τους ίδιους τους τενίστες για τη fairplay συμπεριφορά εντός και εκτός court (φιλανθρωπίες), για το "Comeback Player of the year" που αφορά την επιστροφή κάποιου τενίστα από τραυματισμό και φυσικά για το "Fan's Favourite" που βγαίνει από ψηφοφορία απ'τους φιλάθλους (μπορείτε να ψηφίσετε τον αγαπημένο σας εδώ).

Για το βραβείο Stefan Edberg Sportmanship Award, υποψήφιοι είναι επίσης και οι Ρότζερ Φέντερερ, Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο και Νταβίντ Φερέρ με τον Ελβετό Βασιλιά να έχει κατακτήσει τη συγκεκριμένη κατηγορία 8 φορές στο παρελθόν.

Υποψηφιότητες ATP World Tour Awards 2013 nominees

Stefan Edberg Sportmanship Award:
Juan Martin del Potro
Roger Federer (won 8 times)
David Ferrer
Rafael Nadal (won 2010)

Most Improved Player of the Year:
(Year-end 2012 Ranking and 14 October 2013 Ranking)
Pablo Carreno Busta (715-66)
Ivan Dodig (73-29)
Fabio Fognini (45-17)
Stanislas Wawrinka (17-9)

Comeback Player of the Year:
(Year-end 2012 Ranking and 14 October 2013 Ranking)
Somdev Devvarman (656-90)
Rafael Nadal (4-1)
Tommy Robredo (115-19)
Dmitry Tursunov (125-39)

Source : http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου