Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Τσίπρας: Τεράστιο το σκάνδαλο με τα υποβρύχια, θα ζητήσω Εξεταστική!

Υψηλά ανέβασε τους τόνους για το θέμα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, και συγκεκριμένα των 4 υποβρυχίων, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε καταθέσει ερώτηση για το θέμα, με τον ΔημήτρηΑβραμόπουλο να απαντά ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι ζήτημα εθνικής σημασίας και να αναφέρει χαρακτηριστικά πως «πράγματι υπήρξαν αμαρτωλές συμβάσεις που λειτούργησαν ως αγωγός ύποπτων συναλλαγών».

«Από τον Ιούνιο του 2011 εμφανίστηκαν προβλήματα με τη γερμανική πλευρά και ο στόχος του υπουργείου είναι να ξεπεραστούν και να διασφαλιστεί η λειτουργία των ναυπηγείων» πρόσθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο οποίος ξεκαθάρισε πως από τον Αύγουστο του 2011 δεν έχει καταβληθεί και δεν πρόκειται να καταβληθεί καμία δόση, «εκτός από μία που δόθηκε το 2012», και δεσμεύτηκε ότικαμία απόφαση δεν θα ισχύσει χωρίς την απόφαση της Βουλής.

«Υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες που δεν σας βαραίνουν προσωπικά. Βαραίνουν όμως την κυβέρνηση στην οποία συμμετέχετε. Το 2010 η σύμβαση που υπεγράφη από τους τότε υπουργούςΒενιζέλο και Παπακωνσταντίνου, όχι μόνο δεν διευκόλυνε να φύγουμε από αυτόν τον βρώμικο αγωγό, αλλά αυτός ο αγωγός δεν έκλεισε, δεν αποστειρώθηκε αλλά συνέχισε να ρέει» απάντησε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος έκανε λόγο για «οσμή σκανδάλου» και τόνισε ότι θα ζητήσει Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση.

Ο κ. Αβραμόπουλος απάντησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα του να ζητήσει τη διενέργεια Εξεταστικής Επιτροπής και συμπλήρωσε: «Αυτή η κυβέρνηση δεν φοβάται καμία Εξεταστική Επιτροπή. Είναι τόσο καθαρή η θέση της σημερινής κυβέρνησης που δεν την φοβίζει τίποτα. Ελπίζω, το μήνυμά σας να μην έχει αποδέκτη αυτή την κυβέρνηση».

Source : www.star.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου