Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Χωρίς οπαδούς το Νέα Σαλαμίνα - ΑΕΛ! Απορρίφθηκε η έφεση των «ερυθρολεύκων»

Απορρίφθηκε από το Εφετείο η ένσταση που είχε καταθέσει η Νέα Σαλαμίνα και ως εκ τούτου ο αγώνας με την ΑΕΛ στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής, στο στάδιο «Αμμόχωστος», θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία οπαδών. Η ανακοίνωση της ΚΟΠ και το σκεπτικό της απόφασης.


Η ανακοίνωση:
«Το Εφετείο της ΚΟΠ εξέτασε σήμερα την έφεση της Νέας Σαλαμίνας κατά της απόφασης της Δικαστικής Επιτροπής της ΚΟΠ για επιβολής ποινής μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών για σοβαρά επεισόδια στον αγώνα Πρωταθλήματος με το ΑΠΟΕΛ.

Το Εφετείο της ΚΟΠ ομόφωνα απέρριψε την έφεση της Νέας Σαλαμίνας και επικύρωσε την πρωτόδική απόφαση της Δικαστικής Επιτροπής».

Το σκπετικό της απόφασης

Για τους εφεσείοντες: Aρτέμης Αρτεμίου για Αρτεμίου, Πιερή και Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. με τον κ. Ιερείδη, εκπρόσωπο των εφεσειόντων.

Για την ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, ο Επικεφαλής Πειθαρχικός Εισαγγελέας κ. Α. Βρυωνίδης

΄Εφεση του Σωματείου Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου (εν τοις εφεξής καλουμένου το Σωματείο) κατά της απόφασης της Δικαστικής Επιτροπής ημερομηνίας 9ης Οκτωβρίου 2013 αναφορικά με τις καταγγελίες εναντίον του σωματείου ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ στον αγώνα Πρωταθλήματος Α Κατηγορίας περιόδου 2013 ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ VΑΠΟΕΛ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ που διεξήχθη την 28ην Σεπτεμβρίου 2013

Η απόφαση του εφετείου είναι ομόφωνη, και η πλήρως αιτιολογημένη απόφαση δίδεται πιο κάτω από τον Πρόεδρο του Εφετείου.

Κυριακίδης Χ. Την 28/9/2013 διεξήχθη ποδοσφαιρικός αγώνας Πρωταθλήματος Α Κατηγορίας της περιόδου 2013-2014 μεταξύ των ομάδων Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου – ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας, στο γήπεδο του Σωματείου στην Λάρνακα.

Την 3/10/2013 το Σωματείο ειδοποιήθηκε από τον Επικεφαλή Πειθαρχικό Εισαγγελέα (ο Εισαγγελέας) με γραπτή επιστολή ότι έχει παραπεμφθεί ενώπιον της ΔΕ για αριθμό κατηγοριών συμπεριλαμβανομένης και της κατηγορίας για σοβαρά επεισόδια. Σημειωτέον ότι στην επιστολή του Εισαγγελέα γίνεται αναφορά στο δικαίωμα του Σωματείου να απευθυνθεί γραπτώς προς την ΔΕ μέχρις τις 7/10/13 και να αναφέρει οτιδήποτε το Σωματείο θεωρούσε σημαντικό.

Το Σωματείο δεν απέστειλε οποιοδήποτε υπόμνημα υπεράσπισης ούτε και προέβαλε τις θέσεις του ως προς τον μετριασμό της ποινής για οποιαδήποτε από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε, ή διαφωνία σε σχέση με τα γεγονότα, προς την ΔΕ.

Η Δικαστική Επιτροπή (ΔΕ) συνήλθε σε συνεδρία στις 9/10/2013 για να εξετάσει τις πιο πάνω καταγγελίες και επέβαλε, μεταξύ άλλων ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών για σοβαρά επεισόδια στο Σωματείο.

Την 10/10/2013 η ΔΕ δημοσιοποίησε το πλήρες κείμενο της απόφασης της.

- Source : http://www.tothemaonline.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου