Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Έδωσε… ταυτότητα στον Απόλλωνα

Μετά την μεγάλη και ιστορική πρόκριση επί της Νις, είχαμε αναφέρει ότι ο Χριστάκης Χριστοφόρου κατάφερε να βάλει τον Απόλλωνα σε άλλο επίπεδο. Μέρα με την μέρα. Παιχνίδι με παιχνίδι η επιβεβαίωση είναι εμφανής.

Η αγωνιστική αναγέννηση του Απόλλωνα είναι γεγονός και αυτό οφείλεται κατά πολύ μεγάλο ποσοστό στον Κύπριο τεχνικό, ο οποίος δουλεύει μεθοδικά και με σωστό πλάνο, από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τις τύχες της ομάδας.

Στους τελευταίους δύο αγώνες, με την Τραπεζούντα και χθες με την Ομόνοια, βλέπουμε στοιχεία από τον τρόπο παιχνιδιού και την φιλοσοφία του Χριστάκη Χριστοφόρου. Καλή κυκλοφορία της μπάλας και ορθόδοξο ποδόσφαιρο. Τρόπος παιχνιδιού που χρειάζεται χρόνο για να αφομοιωθεί, αλλά και ποιότητα για να μπορείς να πετύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο Απόλλωνας αυτή την στιγμή διαθέτη πολλή ποιότητα και αυτό ήταν ένα από τα στοιχήματα που κέρδισε ο κ. Χριστοφόρου. Διότι, κατάφερε να φέρει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές στην ομάδα και σε συνδυασμό με αυτούς που υπήρχαν στον Απόλλωνα, δημιούργησε ένα καλό και γεμάτο ρόστερ.

Μεγαλύτερο κέρδος ο Μέριεμ

Στο χθεσινό παιχνίδι με την Ομόνοια, πέραν από τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, ο Απόλλωνας κέρδισε πολύ περισσότερα πράγματα. Ο Μάριος Στυλιανού με την απόδοση του, δείχνει ότι έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Φτάνει να συνεχίσει την σκληρή δουλειά και να παραμείνει προσγειωμένος.

Το μεγαλύτερο κέρδος ωστόσο του χθεσινού αγώνα ήταν ο Καρίμ Μεριέμ. Ο Γάλλος έδειξε την μεγάλη του ποιότητα, καθώς κράτησε μπάλα, οργάνωσε την ομάδα, αλλά βοήθησε αρκετά και στην άμυνα. Ήταν ότι χρειαζόταν ο Απόλλωνας στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Εξαιρετικός ήταν ο Άμπραχαμ Γκιέ Γκιέ και αν κατάφερνε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα θα έκανε το τέλειο παιχνίδι για επιθετικό. Αναστάτωσε την άμυνα της Ομόνοιας, άνοιξε πολλούς χώρους στην επίθεση, βοηθώντας τους συμπαίκτες του και κυρίως στον Σανγκόι. Ταυτόχρονα, κράτησε την μπάλα και κέρδισε κάποια φάουλ το διάστημα που πίεζε η Ομόνοια και έδωσε... ανάσες στην ομάδα του.

Το καλύτερο του παιχνίδι με την φανέλα του Απόλλωνα έκανε χθες ο Ρομπέρ. Ο Γάλλος έτρεξε πάρα πολύ και βοήθησε αρκετά, τόσο επιθετικά, όσο αμυντικά, ακλουθώντας πιστά την τακτική του προπονητή.

Οι απαντήσεις του Βασιλείου και ο απίστευτος Χαμντανί

Από τους κορυφαίους του Απόλλωνας χθες ήταν ο Γιώργος Βασιλείου, ο οποίος κέρδισε πολλές από τις μονομαχίες που έδωσε με τους επιθετικούς της Ομόνοιας. Γενικές, ο Βασιλείου δίνει σε κάθε παιχνίδι πολλές απαντήσεις, καθώς αμφισβητήθηκε περισσότερο από κάθε άλλο παίκτη του Απόλλωνα.

Πολύ καλοί ήταν και οι δύο κεντρικοί αμυντικοί, που «καθάρισαν» σχεδόν όλες τις επιθέσεις της Ομόνοιας. Στις καλές εμφανίσεις επέστρεψε και ο Βάλε, ο οποίος έλεγξε την εναέρια κυκλοφορία. Με καλά διαστήματα και ο Άλεξ Κωνστανίνου, που βοήθησε επιθετικά, εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα του, ενώ βοήθησε αρκετές φορές τον Στυλιανού.

Για τον Χαμντανί δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα απόλυτος. Ο Μαροκινός είναι το Α και το Ω της ομάδας. Μακράν ο πολυτιμότερος παίκτης του Απόλλωνα και βαρόμετρο στην απόδοση της ομάδας. Το ευχάριστο για τους «κυανόλευκους» είναι ότι ο Μαροκινός είναι σταθερός στην απόδοση του.

Η προοπτική

Συνεπώς, με αυτά τα δεδομένα υπάρχει πολύ μεγάλη προοπτική στους «κυανόλευκους». Ο Χριστάκης Χριστοφόρου αρχίζει να δίνει… ταυτότητα στον Απόλλωνα, ωστόσο για να έρθουν κι άλλες επιτυχίες θα πρέπει να υπάρχει υπομονή από όλους.

Σε γενικές γραμμές οι έξι βαθμοί σε τρία παιχνίδια είναι καλός απολογισμός, εάν λάβεις υπόψη ότι υπήρχαν δύο ντέρμπι (Ανόρθωση και Ομόνοια). Ο στόχος πλέον στο πρωτάθλημα είναι μαζευτούν το απόλυτο των βαθμών στα τέσσερα παιχνίδια που ακολουθούν (Αλκή εντός, Δόξα εκτός, ΑΕΚ Κουκλιών εντός, Εθνικό εκτός), έτσι ώστε ο Απόλλωνας να διατηρηθεί στα ψηλά.

Πηγή : http://www.24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου