Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Σπαζοκεφαλιά για δυνατούς λύτες

«Διαβολεμένη» βδομάδα μοιάζει αυτή που διανύουμε για όσους προσπαθούν να προβλέψουν τους πρώτους ένδεκα που θα επιλέξει ο Λίτο Βιντιγκάλ στο ματς κόντρα στην Ομόνοια. Ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται σε μεγάλο βαθμό κυρίως λόγω του ότι βασικά στελέχη, όπως οι Ουόν και Μπεμπέ, δύσκολα θα καταφέρουν να δώσουν το παρόν τους στο ΓΣΠ το βράδυ της Κυριακής. Όπως τουλάχιστον βγαίνει μέσα από το ρεπορτάζ οι δύο παικταράδες είναι σχεδόν αδύνατο να προλάβουν συνεπώς ο Λίτο Βιντιγκάλ θα κληθεί να βρει το αντίδοτο μέσα από τις επιλογές που του δίνει το ρόστερ.

Για το κέντρο της άμυνας, δύο μοιάζουν να διεκδικούν το ρόλο του αντί-Ουόν δίπλα από τον Γκαούτσο. Ο Κρίστης ήδη δοκιμάστηκε στον αγώνα με την Ένωση ενώ ο Ντεντέ για πρώτη φορά φέτος ίσως φορέσει το κουστούμι του κεντρικού αμυντικού. Οι πιθανότητες να φορέσει για πρώτη φορά φέτος φανέλα βασικού ο νεαρός Αντρέας Κυριάκου είναι εξαιρετικά λίγες, κάτι που σημαίνει ότι είτε ο Κύπριος αμυντικός θα παίξει τους επιθετικούς της Ομόνοιας, είτε ο Αγκολέζος μέσος.

Εάν και εφόσον επιλεχθεί ο Ντεντέ τότε η ΑΕΛ αλλάζει ολοκληρωτικά το δίδυμο στον κεντρικό άξονα, πηγαίνοντας σ’ άλλες λύσεις. Μόλις το προηγούμενο Σάββατο, ο Λίτο «βάπτισε» τον Εντμάρ κεντρικό μέσο, με τον Βραζιλιάνο να μην πηγαίνει άσχημα. Υποθετικά μιλώντας εάν ο Εντμάρ πάρει θέση στον άξονα τότε δίπλα του θα είναι ο Σακέτι αφού ο Μάριος έδειξε να μην πατά καλά στα πόδια του.

Τώρα, πιθανή μετατόπιση του Εντμάρ στον άξονα, δημιουργεί ένα ακόμη ερωτηματικό ως προς τον παίκτη που θα πάει στα άκρα. Ο Έμπο λόγω και της απόδοσης που είχε με το Παραλίμνι ίσως επιβραβευτεί με φανέλα βασικού, τονώνοντας έτσι την επιθετική λειτουργία της ομάδας, η οποία στηρίζεται αποκλειστικά στις ικανότητες του Ορλάντο Σα.

Για τη συγκεκριμένη θέση υπάρχει και η επιλογή του Ταρτζίνιο ο οποίος ψάχνει την ευκαιρία για να καθιερωθεί στην ενδεκάδα. Μυστήριο παραμένει επίσης και που θα τοποθετηθεί ο Σα. Θα μείνει αριστερά ή θα διατηρηθεί στον άξονα πίσω από το Κάσιο, όπως δηλαδή τελείωσε τον αγώνα με την Ένωση;

Με αυτά και με αυτά, η όποια πρόβλεψη για ενδεκάδα μοιάζει εξαιρετικά δύσκολη. Ο Βιντιγκάλ διαβάζει την Ομόνοια, είδε τον αγώνα της με τον Απόλλωνα και προσπαθεί να βρει τις αδυναμίες της ούτως ώστε να τις κτυπήσει. Όπως και να χει η ομάδα πάει στο ΓΣΠ με σχετική άνεση αφού και η ισοπαλία δεν είναι και το τέλος του κόσμου. Το γεγονός ότι δεν ταξιδεύει στη Λευκωσία με το πιστόλι στον κρόταφο είναι ένα δεδομένο που ελαφρύνει τα πόδια των παικτών, που έτσι και αλλιώς δείχνουν να πατάνε καλά στον αγωνιστικό χώρο. 

Source : http://www.24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου