Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Στην Αστυνομία θα παραδοθούν οι φωτογραφίες για τις κατασκηνώσεις

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου συζήτησε την Τρίτη με το Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη το περιεχόμενο των φωτογραφιών που παρέλαβε από τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού και αφορούν τις καταγγελίες περί μετατροπής κατασκηνώσεων σε «πεδία στρατιωτικών ασκήσεων».

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο εκδήλωσης στο Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως έδειξε τις φωτογραφίες στον Γενικό Εισαγγελέα και συζήτησε μαζί του το τι πρέπει να διερευνηθεί, ενώ πρόσθεσε πως σήμερα ή το αργότερο αύριο, θα παραδώσει τις φωτογραφίες στην Αστυνομία για να διερευνηθούν τα ζητήματα που προκύπτουν από πιθανή δράση κάποιων προσώπων.

Ο κ. Νικολάου διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να δείξει οποιαδήποτε ανοχή σε συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του κράτους. «Σίγουρα, όμως, κάθε περίπτωση πρέπει να διερευνάται στα πλαίσια του κράτους δικαίου και αν στοιχειοθετηθούν τα οποιαδήποτε αδικήματα θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης», είπε.

Ερωτηθείς αν εκ πρώτης όψεως στοιχειοθετείται υπόθεση, ο Υπουργός είπε ότι οι φωτογραφίες από μόνες τους δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν την ύπαρξη οποιουδήποτε ποινικού αδικήματος, αλλά εγείρουν ζητήματα προς διερεύνηση και αυτά θα κληθεί η Αστυνομία να διερευνήσει και αφού συγκεντρωθούν στοιχεία θα αξιολογηθούν και από τη Νομική Υπηρεσία για το κατά πόσον συντρέχει διάπραξη οποιουδήποτε αδικήματος και υπάρχει επαρκής μαρτυρία, η οποία να μπορεί οδηγήσει μια υπόθεση ενώπιον του Δικαστηρίου.

«Μέχρι τότε έχουμε δρόμο. Αυτό που έχουμε μπροστά μας αυτή τη στιγμή και έχουμε δεσμευτεί είναι ότι τα ζητήματα που προκύπτουν από τις φωτογραφίες θα διερευνηθούν», είπε.

Ερωτηθείς αν θα συσταθεί ανακριτική ομάδα που θα βάλει στο μικροσκόπιο της το ΕΛΑΜ, ο κ. Νικολάου είπε ότι δεν στοχοποιεί, ούτε και προσωποποιεί οτιδήποτε. «Εκείνο που έχουμε αυτή τη στιγμή μπροστά μας είναι να διερευνήσουμε τα συγκεκριμένα ζητήματα που προκύπτουν από φωτογραφίες. Υπάρχουν πρόσωπα, αντικείμενα, χώροι, ενέργειες, και είναι ζητήματα, τα οποία θα πρέπει να διερευνηθούν. Αυτά τα ζητήματα θα τα συζητήσω μαζί με την Αστυνομία, τον Αρχηγό και τον Υπαρχηγό για να δούμε με ποιο τρόπο μπορεί να γίνει πληρέστερη διερεύνησή τους», κατέληξε.

Source : http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου