Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Συνεχίζει τις διεθνείς επαφές του ο ΥΠΑΜ – Μεταβαίνει αύριο στην Μπρατισλάβα

Στην Μπρατισλάβα μεταβαίνει αύριο ο Υπουργός Άμυνας, Φώτης Φωτίου για επίσημη επίσκεψη μετά από πρόσκληση του Σλοβάκου ομολόγου του, Martin Glvac.

Σύμφωνα με επίσης ανακοίνωση, οι δυο Υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση μεθαύριο Πέμπτη, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών. Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα είναι θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων των δυο χωρών στον τομέα ασφάλειας και άμυνας, καθώς και τρόπων για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας.

Στην ατζέντα της συνάντησης θα περιλαμβάνονται επίσης το επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου, το Κυπριακό, οι εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο με έμφαση την κρίση στη Συρία, η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ, καθώς και θέματα που αφορούν την ενεργειακή και θαλάσσια ασφάλεια.

Ακολούθως, οι κ. Φωτίου και Glvac θα εγκαινιάσουν το Πάρκο Φιλίας Σλοβακίας – Κύπρου και θα φυτέψουν συμβολικά δέντρο.

Ο κ. Φωτίου θα έχει επιπλέον διαδοχικές συναντήσεις με τον Υφυπουργό του Υπουργείου Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Σλοβακίας, Peter Javorcik, τον Πρόεδρο της Βουλής, Pavol Paska, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας της Βουλής, Jaroslav Baska και άλλους κρατικούς αξιωματούχους.

Θα παραστεί και θα χαιρετήσει επίσης την τελετή παρασημοφόρησης στελεχών των Σλοβακικών Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρέτησαν στην Επιχείρηση των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο UNFICYP. Ο ΥΠΑΜ επιστρέφει στην Κύπρο το Σάββατο το πρωί.

Source : http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου