Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Κτηνωδία στην Κένυα! Καίνε τα πρόσωπα των ομήρων για να μην είναι αναγνωρίσιμοι και στοιβάζουν τα πτώματα στις εξόδους του εμπορικού κέντρου

Στρατιωτικοί που εισέβαλαν στο εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι, περιγράφουν τα φρικιαστικά σκηνικά που είδαν.

Θύματα με καμμένα τα πρόσωπα και γδαρμένα τα χέρια τους, για να μην αναγνωρίζονται από τις αρχές, ενώ μετά τα στοιβάζουν στις εξόδους του εμπορικού, με σκοπό να καθυστερήσουν τις αστυνομικές επιχειρήσεις.

Ένας άνδρας σεκιούριτι που επέστρεψε από το Westgate, είπε ότι ο χώρος έγινε σφαγείο, μέσα σε μισή ώρα, αφού εισέβαλαν οι ένοπλοι.

Κι ενώ δίνονταν οι περιγραφές της σφαγής, αναφέρθηκε ότι μία γυναίκα, της οποίας το παιδί είχαν σκοτώσει λίγο πριν και η οποία ήταν τραυματισμένη, από σφαίρα στο χέρι, κακοποιήθηκε σεξουαλικά, μπροστά σε ανήλικους ομήρους.

Οι λεπτομέρειες της περιπέτειάς της, έχουν ήδη αρχίσει να κυκλοφορούν στο facebook, όπου και έχουν αναρτηθεί από εκατοντάδες χρήστες του.

Η γυναίκα, μέχρι χθες το βράδυ, επικοινωνούσε με τον άνδρα της, που βρίσκονταν έξω από το εμπορικό, αλλά τις τελευταίες ώρες δεν έχει επικοινωνήσει καθόλου.

Εξουδετερώνονται εκρηκτικοί μηχανισμοί μέσα στο Westgate

Η κενυατική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι μέσω του Twitter ότι ετοιμάζεται να εξουδετερώσει εκρηκτικά που τοποθέτησαν ισλαμιστές στη διάρκεια της αιματηρής επίθεσής τους εναντίον του εμπορικού κέντρου Wrestgate στο Ναϊρόμπι.




"Προχωρούμε στην εξουδετέρωση εκρηκτικών τα οποία είχαν τοποθετηθεί από τους τρομοκράτες", γράφει η αστυνομία στο λογαριασμό της στο Twitter χωρίς να δίνει περισσότερες διευκρινίσεις.

Στο μεταξύ, η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι "εν γνώσει" του σχολίου που έκανε ο κενυάτης υπουργός Εξωτερικών, ότι μια Βρετανίδα εμπλέκεται στην επίθεση στο εμπορικό κέντρο.

"Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε πολύ στενά με τις κενυατικές αρχές και να υποστηρίζουμε τη διερεύνηση αυτής της επίθεσης", δήλωσε ένας εκπρόσωπος. "Η Βρετανία θα κάνει ό,τι μπορεί για να υποστηρίξει τους Κενυάτες στην προσπάθειά τους να φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης όλους όσοι είναι υπεύθυνοι γι' αυτή την άγρια επίθεση".

Source : http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου