Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

WTA - Στο ξεκίνημα είναι δυνατή

Πολύ καλή αρχή έκανε η Άννα Ιβάνοβιτς στο σπουδαίο τουρνουά του Πεκίνου με την Σέρβα πρωταθλήτρια να πραγματοποιεί μια εκπληκτική ανατροπή στο εναρκτήριο σετ της αναμέτρησης με την Φλάβια Πενέτα, ξεπερνώντας στα δύο σετς το εμπόδιο της πρόσφατης ημιφιναλίστ του US Open. Νίκες για Μπουσάρ, Γιοβανόφσκι.

Μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα στο ματς όπου η Φλάβια Πενέτα ξέφυγε στο σκορ, έχοντας προβάδισμα με 5-1 games, η Άννα Ιβάνοβιτς πάτησε το γκάζι και έφτασε σε μια πολύ σπουδαία νίκη παίρνοντας τα 12 απ'τα επόμενα 14 games και επιπλέον το συναρπαστικό tie break που έκρινε το 1ο σετ!

Η 25χρονη Σέρβα, έφτασε στη νίκη με 7-6(9), 6-1 επί της Ιταλίδας, σώζοντας μάλιστα και set point της αντιπάλου της στο tie break.

Το Νο14 του ταμπλό και του κόσμου, από το 1-5 games στο εναρκτήριο σετ, έπιασε σπουδαία απόδοση και κυριάρχησε στο court της Ιταλίδας, διατηρώντας το αήττητο που έχει κόντρα στην Πενέτα (4-0).

Το σημαντικό για την Ιβάνοβιτς, ήταν να δείξει ανθεκτικότητα και ψυχική δύναμη, βρισκόμενη κάτω με 1-5 games στο ματς και εκμεταλλευόμενη την αδιαμφισβήτητη ποιότητά της, κατάφερε να ανατρέψει το σκορ και να πάρει το εισιτήριο για το 2ο γύρο της Premier Mandatory διοργάνωσης στο Πεκίνο, περιμένοντας μια εκ των Χέρσογκ-Πούιγκ.

Στα άλλα παιχνίδια στο ξεκίνημα της ημέρας τη Δευτέρα, δύο ανερχόμενες δυνάμεις του γυναικείου τένις, πήραν τη νίκη έναντι των αντιπάλων τους.

Η Ευγενί Μπουσάρ, συνέχισε τα εξαιρετικά της αποτελέσματα στην πρώτη της, ουσιαστικά, γεμάτη χρονιά στο WTA Tour και με 6-4, 6-1 επί της Μαγκνταλένα Ριμπαρίκοβα, πήρε την πρόκριση για τις "32" του θεσμού.

Εκεί, το Νο36 της παγκόσμιας κατάταξης που προέρχεται από τα προκριματικά, θα αντιμετωπίσει το Νο9 του ταμπλό, Σλόαν Στίφενς έχοντας κερδίσει την Αμερικανίδα πριν μια εβδομάδα στο 2ο γύρο του Τόκιο.

Την πρόκριση για το 2ο γύρο του China Open, εξασφάλισε και η Μπογιάνα Γιοβανόφσκι που προέρχεται από τον τίτλο στο Ningbo της Κίνας (125K), με την 21χρονη Σέρβα Νο39 στον κόσμο, να πετυχαίνει μεγάλη νίκη με 6-3, 6-2 επί της Σοράνα Κιρστέα.

Στις "32" του Πεκίνου, η Γιοβανόφσκι θα τεθεί αντιμέτωπη με το Νο4 του ταμπλό και κορυφαία τενίστρια της διοργανώτριας χώρας, Να Λι η οποία το 2011 έγινε η πρώτη Κινέζα που κατακτάει Grand Slam τίτλο.

Δευτέρα 30/09: 1ος γύρος China Open
8-Jankovic (Serbia) beat Pavlyuchenkova (Russia) 1-6 6-4 6-0
14-Ivanovic (Serbia) beat Pennetta (Italy) 7-6(9) 6-1
Jovanovski (Serbia) beat Cirstea (Romania) 6-3 6-2
Bouchard (Canada) beat Rybarikova (Slovakia) 6-4 6-1

Source : http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου