Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ATP - O Τσονγκά το γαλλικό ντέρμπι

Με τον σπουδαίο γαλλικό εμφύλιο του 1ου γύρου, Τσονγκά-Μονφίς, ξεκίνησε τη Δευτέρα (30/09) το 500αρι τουρνουά Japan Open όπου ο κορυφαίος Γάλλος της κατάταξης έφτασε στη straight sets νίκη επί του συμπατριώτη του, συνεχίζοντας τη δυναμική του επιστροφή στο tour, μετά την 3μηνη απουσία λόγω τραυματισμού.

Aν και δυσκολεύτηκε πολύ να κλείσει το ματς, ο Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του συμπατριώτη του Γκάελ Μονφίς, στο σπουδαίο ντέρμπι της πρεμιέρας του Japan Open.

Το Νο2 του ταμπλό, έχοντας σε πολύ καλή ημέρα το σερβίς του και αφού δεν χρειάστηκε να αντιμετωπίσει break point του αντιπάλου του, έφτασε στη νίκη με6-3, 7-6(8) επί του Μονφίς και προκρίθηκε στο 2ο γύρο της ATP World Tour 500 διοργάνωσης στο Τόκιο.

Ο 28χρονος Γάλλος ο οποίος προσπαθεί να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο ATP World Tour Finals του Λονδίνο (04/11), χρειάστηκε 1 ώρα και 30 λεπτά για να πάρει τη νίκη στο κεντρικό court του Ariake Coloseum και συνέχισε με ιδανικό τρόπο την επιστροφή του στα courts.

Είναι μόλις το δεύτερο τουρνουά του Τσονγκά, μετά τον τραυματισμό του στο γόνατο στο Wimbledon, έχοντας αγωνιστεί και πριν δύο εβδομάδες στο Moselle Open της πατρίδας του όπου ηττήθηκε στον τελικό απ'τον Ζιλ Σιμόν, αδυνατώντας να υπερασπιστεί τον τίτλο του στη Μετς.

Στη φάση των "16" του Ιαπωνικού τουρνουά, ο Τσονγκά θα περιμένει το νικητή της αναμέτρησης Ντόντιγκ-Σουτζίτα(WC).

Νωρίτερα, ο Νίκολας Αλμάγκρο πέτυχε πολύ δύσκολη νίκη σε δύο tie breaks επί του Μπένζαμιν Μπέκερ.

Ο Ισπανός, Νο6 της διοργάνωσης, επικράτησε με 7-6(4), 7-6(3) του Γερμανού αντιπάλου του και προκρίθηκε στο 2ο γύρο του Japan Open εκεί όπου θα περιμένει έναν εκ των Ζεμπάλος-Χάρισον(Q).

Ο Αλμάγκρο βρίσκεται στην 14η θέση της ATP Race και έχει μαθηματικές ελπίδες για πρόκριση στα τελικά του Λονδίνου, αρκεί να βελτιώσει κατά πολύ τις επιδόσεις του σε σχέση με το προηγούμενο της χρονιάς.

Τέλος, ο Αλεξάντερ Ντολγκοπόλοφ δεν συνάντησε αντίσταση απέναντι στον Ντάνιελ Μπραντς και με 6-3, 6-1 επί του Γερμανού, σφράγισε τη συμμετοχή του στο 2ο γύρο της διοργάνωσης, περιμένοντας έναν εκ των (8)Τιπσάρεβιτς-Ανέσκου.

Μετά το ντέρμπι Τσονγκά-Μονφίς, οι Ιάπωνες περιμένουν με ανυπομονησία το δεύτερο σπουδαίο παιχνίδι του 1ου γύρου, ανάμεσα στο Νο1 του ταμπλό, Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο και τον Μάρκο Παγδατή που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 07:00GR.

To τουρνουά του Τόκιου από την Πέμπτη (03/10) θα μεταδίδεται ζωντανά απ'τον OTE TV.

Δευτέρα 30/09: 1ος γύρος Japan Open
2-Tsonga (France) beat Monfils (France) 6-3 7-6(8)
6-Almagro (Spain) beat Becker (Germany) 7-6(4) 7-6(3)
Dolgopolov (Ukraine) beat Brands (Germany) 6-3 6-1

Source : http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου