Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Μισή έμεινε η ηγεσία της Αστυνομίας – Στη Βουλή ο Ι. Νικολάου για να ανοίξει θέσεις

Αποψιλώνεται επικίνδυνα η ηγεσία της Αστυνομίας μετά και την αποδοχή της παραίτησης που υπέβαλε βοηθός αρχηγός, η τρίτη που αποχωρεί τους τελευταίους μήνες. Από την ερχόμενη Παρασκευή η ηγεσία, από έξι μέλη που έπρεπε να απαριθμεί, θα απαρτίζεται από τρία, δηλαδή τον αρχηγό, τον υπαρχηγό και ένα βοηθό αρχηγό, αντί τέσσερις που προβλέπονται στο οργανόγραμμα.

Όπως διαβάζουμε στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Φιλελεύθερος, από την ερχόμενη Παρασκευή η ηγεσία, από έξι μέλη που έπρεπε που έπρεπε να απαριθμεί, θα απαρτίζεται από τρία, δηλαδή τον αρχηγό, τον υπαρχηγό και ένα βοηθό αρχηγό, αντί τέσσερις που προβλέπονται στο οργανόγραμμα.

Η βοηθός αρχηγός Εκπαίδευσης Μαριάννα Φραντζή αποχωρεί οριστικά στις 4 Οκτωβρίου. Η κ. Φραντζή είχε αποστείλει σχετική επιστολή στον αρχηγό Αστυνομίας, ωστόσο λόγο του γεγονότος ότι ήταν ήδη κενές άλλες δύο θέσεις βοηθού αρχηγού, η αποδοχή της έγινε πρόσφατα.

Λόγω λοιπόν των κενών που δημιουργούνται το αρμόδιο Υπουργείο κινείται πλέον τάχιστα ώστε να συμπληρωθούν οι θέσεις αυτές, παρά το μορατόριουμ που υπάρχει λόγω τρόικας.

Με τον ίδιο τρόπο που έγινε και με τους δικαστές, έτσι και για τους βοηθούς αρχηγούς θα γίνει επίκληση ομαλής λειτουργίας της Αστυνομίας αλλά και της ασφάλειας, ώστε να ανοίξουν θέσεις.

Το θέμα ωστόσο δεν είναι τόσο απλό, αφού θα χρειαστεί και παράλληλη τροποποίηση της νομοθεσίας, επειδή όπως είναι σήμερα τα πράγματα, δεν μπορούν να διοριστούν βοηθοί αρχηγοί.

Οι κανονισμοί της Αστυνομίας προβλέπουν διαδικασίες σύμφωνα με τις οποίες θα πρέπει να υπάρχουν στο Σώμα τρεις βοηθοί αρχηγοί για να μπορούν να γίνουν κρίσεις.

Αυτή τη στιγμή μόνο ένας υπάρχει, οπόταν αναμένεται αλλαγή του σχετικού κανονισμού ώστε τη θέση τους για την υποβολή συστάσεων να τις αναλάβουν πρόσωπα, πιθανώς εκτός Αστυνομίας.

Ο αρμόδιος για την Αστυνομία υπουργός έχει μελετήσει το θέμα και αναμένεται ότι σύντομα θα πάει σχετική πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο, γιατί όπως είναι σήμερα τα πράγματα δημιουργούνται πολλαπλά λειτουργικά προβλήματα με την ηγεσία να μην μπορεί ούτε άδεια να πάρει.

Source : http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου